Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

12. oktober 2021

Fødsel og risiko for underlivsfremfall

Etter fødsel kan det oppstå skader på bekkenbunnsmuskulatur. Studien ønsket å undersøke dette på kvinner som fødte ved St. Olavs hospital i perioden 1990-97.  
08. oktober 2021

På vei mot bedre behandling av ASS

Det er svært lite kjent hvordan det går med personer som har den sjeldne tilstanden Antisyntestasesyndrom, ASS. Revmatologisk avdeling på OUS har en av de 3 største ASS kohortene i verden og dette gir prosjektet en unik mulighet for å undersøke og forske på tilstanden.
05. oktober 2021

Seksuell dysfunksjon hos kvinner

Smerter i bekkenbunnen og andre symptomer som kan være relatert til seksuell dysfunksjon er hyppig og rammer opp mot 60% av kvinner etter fødsel. Prosjektet ønsket å undersøke forebyggende tiltak og behandling av dette.
15. september 2021

Kvinnehelsehus - likeverdige helsetilbud

Det norske helsevesenet er pålagt å sikre likeverdige helsetjenester til alle, men forskning viser klare utfordringer med å nå fram til alle grupper i samfunnet. Prosjektet går ut på å skape inkluderende lavterskel kvinnehelsehus i to storbyer i Norge i tillegg til det som allerede er etablert i Bergen.
08. september 2021

Det utadvendte Revmatismesykehus – desentrale tilbud

Flere pasienter har lang reisevei og det det er mange unge som vegrer seg for sykehusopphold. Prosjektet skal arbeide med å tilby desentrale og digitale løsninger for å øke tilgjengeligheten og bygge opp om det «utadvendte sykehuset».
19. januar 2021

Det store kjønnsgapet i idrettsmedisinsk forskning - graviditet, helse, trening og morsrollen blant eliteutøvere

Helse, trening og konkurranse, under og etter graviditet er i svært liten grad undersøkt hos idrettsutøvere, og det er manglende kunnskap om hvilken dose og intensitet disse kvinnene kan trene på, uten å risikere sin egen eller fosterets helse.
22. april 2020

MyJIA: Strategier for optimalisert behandling ved Juvenil Idiopatisk Artritt; en nasjonal randomisert studie

Injeksjoner med kortison i leddene er en vanlig del av behandlingen av pasienter med barneleddgikt, men man vet lite om nytten av denne behandlingen
15. april 2020

Hvordan miljøfaktorer påvirker utvikling av barneleddgikt i tillegg til fenotype/alvorlighetsgrad

Barneleddgikt er en kronisk lidelse som kan oppstå hos barn helt fra spedbarnsstadiet og opp til 16 års alder. Vi vet lite både om sykdommen og om hvorfor noen utvikler den.