Hopp til hovedinnhold

For bedrifter

Gi en julegave med mening

I år kan din bedrift gjøre en forskjell ved å gi de ansattes julegave til Sanitetskvinnene. Når dere støtter vårt arbeid, bidrar dere til å styrke frivilligheten, bedre kvinners helse og trygge lokalsamfunn rundt om i hele Norge.

Når krisen rammer vårt lokalsamfunn står våre frivillige klare til å bistå hjelpemannskaper og nødetater. Under pandemien hjalp vi helsepersonell med å vaksinere befolkningen over hele landet. Under Gjerdrum-ulykken tok vi vare på støttemannskapene, og vi tok ansvar for hus, mat og omsorg for de evakuerte og pårørende. Varm drikke, pledd og noen å snakke med når katastrofen rammer kan bety alt. Vi planlegger for det som ikke skal skje – i hele spennet fra naturkatastrofer og pandemier, til terror og krig. 

Unge frivillige sanitetskvinnene

Vi trenger mer forskning på kvinnehelse. Vi må tette kunnskapshull og løfte frem ny kunnskap. Drivkraften bak vår forskning er at kvinner skal få en bedre helse, bedre livskvalitet og like muligheter. For å lykkes med dette trenger vi å forske mer på kvinnerelaterte sykdommer.

Kvinner i sårbare livssituasjoner, som voldsutsatte og innvandrede kvinner, trenger mer støtte og oppfølging. Våre kvinnehelsehus har aktiviteter som helsekafé, språkkafé, og mor i nytt land. Aktivitetene på kvinnehelsehus styrker kvinners helse, livskvalitet og nettverk. Med disse tilbudene når vi ut til sårbare grupper som det offentlige helsevesenet ikke så lett fanger opp. 

Matlaging på kvinnehelsehuset i Oslo

For at bedriften og næringsliv skal arbeide med kvinnehelse på arbeidsplassen må man vite hva kvinnehelse er. Sanitetskvinnene jobber målrettet med å øke kunnskap om kvinnehelse på arbeidsplassen, blant annet ved å holde foredrag og frokostmøter.

Seniorrådgiver på kvinnehelse Liv Bjørnhaug Johansen snakker foran salen full av mennesker om kvinnehelse på arbeidsplassen

En av fem kvinner har opplevd alvorlig vold fra en partner eller eks-partner. Ferier og høytider, som julen, er høysesong i hjemmet. Hvert fjerde drap som begås i Norge er et partnerdrap, og ofrene er hovedsakelig kvinner.
Dette gjør Sanitetskvinnene:

  • Tilbudet Ressursvenn gir støtte til kvinner som har brutt ut av et voldelig forhold
  • Voldsforebyggende arbeid
  • Politisk påvirkning og synlighet
Vold mot kvinner

 

Vi blir flere eldre, vi skal bo lengre hjemme, men vi skal også bo trygt og klare oss selv. Vi har flere aktiviteter for eldre som ivaretar fysisk helse og sosialt liv, som kløvertur og kløverkafé. I samarbeid med lokale brannvesen holder vi brannøvelser. Våre frivillige førstehjelpsressurser holder førstehjelpskurs for eldre.

Aktiviteter for eldre

Våre veiledningssentre gir uvurderlig støtte til voksne og barn, som er pårørende til psykisk syke eller rusmisbrukere. Å være i relasjon til en som har utfordringer med rus eller psykiske lidelser er krevende og påvirker hverdagen. Det vil si at det trengs ingen henvisning, har kort ventetid og tilbudet er gratis.

Veiledningssenter for pårørende innen rus og psykiatri
Fotograf Freddy Ludvik Larsen - Altaposten

Bedriftsgave til ansatte

Slik kan du gi julegave med mening

Konto: 1506.87.05662
Vipps: 0803
 

 

Når dere støtter Sanitetskvinnene med årets julegave, gir dere ikke bare en gave til deres ansatte eller kunder, men også til samfunnet. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Takk for at dere støtter vårt arbeid!

Christina Johnsen

Ta kontakt med oss

Har du spørsmål ta kontakt med Christina Johnsen på telefon: 917 20 230 

Samarbeid med næringslivet

Kvinnedagen med Oda

Oda leverer på kvinnehelse

I dagene fram til Kvinnedagen gir Oda overskuddet fra blomstersalget sitt til Norske Kvinners Sanitetsforening.

BILDER MED FJÆR OG RISMERKER

Sanitetskvinnene og kvinnehelse ble en hjertesak for Vita-kjeden

Sanitetskvinnene og Roche signerer samarbeidsavtale om kvinnehelse

Nytt og spennende langsiktig samarbeid om kvinnehelse med Roche

Sanitetskvinnene ved Malin Stensønes holder frokostseminar for næringslivet

Det handler om synliggjøring og ikke sykeliggjøring

Næringslivet og kvinnehelse

Et mer inkluderende arbeidsliv for kvinner i alle livsfaser

Ta kontakt med oss

Ta kontakt med Christina Johnsen på telefon 917 20 230