Hovedmålet var å finne ut hvordan man kan stimulere til økt bruk av eksisterende helsetilbud for minoritetskvinner og etnisk norske kvinner i en sårbar livssituasjon, og om eventuelle umøtte behov kan tilbys gjennom et kvinnehelsehus.
Målgruppe
Sårbare kvinner som minoriteter med ulik botid, språk- og helsekompetanse. I tillegg til etnisk norske kvinner, kvinner som er nye i morsrollen, enslige forsørgere og voldsutsatte.
Beskrivelse av gjennomføring
Kartleggingsverktøy som ble utviklet under forprosjektet skal redigeres og bearbeides slik at det blir lettere tilgjengelig og forståelig for frivillige sanitetskvinner og studenter og at det kan brukes uten store økonomiske midler. Det skal etableres en felles metode med et minimum av tiltak som skal sikre at kvinnehelsehuset bidrar til bedre helse og mer tilpassede helsetjenester for sårbare kvinner. Brukerbehovet kartlegges og tjenestetilbud skal identifiseres i samarbeid med bynære sanitetsforeninger og studenter i helse- og samfunnsvitenskapelige fag ved lokale høyskoler eller universiteter. Det skal etableres to kvinnehelsehus innen 2022. Deretter skal erfaringene og resultatene av arbeidet synliggjøres og presenteres for samarbeidspartnere, sanitetskvinner og brukergrupper. Slik vil mulighetene for et frivilligdrevet kvinnehelsehus presenteres for lokale og nasjonale myndigheter.
Kvinnehelsehuset i Bergen: https://www.bergensanitetsforening.no/aktiviteter/kvinnehelse-og-inkludering/nytt-kvinnehelsehus-i-bergen