Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

19. oktober 2021

Sunn kroppsopplevelse II: et intervensjonsprosjekt

Et høyt antall gutter og jenter misfornøyde med egen kropp og blir klassifisert med forstyrret spiseatferd. Det er mangel på kunnskap når det kommer til forebygging av forstyrret spiseatferd blant norsk ungdom. Det er derfor behov for utvikling av helsefremmende og forebyggende programmer. Prosjektet ønsker derfor å finne ut av dette.
16. april 2021

Barn som pårørende

Dette prosjektet vil fokusere på forebygging av psykiske vansker blant søsken og foreldre til barn med kronisk funksjonsnedsettelse. Forksning viser at mødre og søsken som er jenter er mer utsatt. Dette er et uutforsket område med et viktig kjønnsperspektiv. 
25. mars 2021

Kroppsbilde og familier med overvekt

Hvordan opplever barn med overvekt å bli tatt imot av helsetjenester? Hvordan opplever de å bli behandlet mot overvekt?
22. april 2020

MyJIA: Strategier for optimalisert behandling ved Juvenil Idiopatisk Artritt; en nasjonal randomisert studie

Injeksjoner med kortison i leddene er en vanlig del av behandlingen av pasienter med barneleddgikt, men man vet lite om nytten av denne behandlingen
15. april 2020

Hvordan miljøfaktorer påvirker utvikling av barneleddgikt i tillegg til fenotype/alvorlighetsgrad

Barneleddgikt er en kronisk lidelse som kan oppstå hos barn helt fra spedbarnsstadiet og opp til 16 års alder. Vi vet lite både om sykdommen og om hvorfor noen utvikler den. 
27. februar 2020

Seksuell trakassering i og utenfor idretten

Seksuell trakassering forekommer oftere blant unge idrettsutøvere sammenlignet med annen ungdom. Utøvere som har vært utsatt for trakassering har ofte dårligere psykisk helse.
05. februar 2020

Stramt tungebånd hos spedbarn

Stramt tungebånd hos spedbarn kan gi store problemer for mor og barn.  I Norge er kunnskapen om stramt tungebånd lite utbredt og mange barn får ikke behandling.
28. januar 2020

Sterke bein. Beinhelse og barneleddgikt

Barneleddgikt kan føre til at skjelettet ikke utvikles som det skal. Målet for studien er å utvikle et bredt kunnskapsgrunnlag for å forbedre diagnostisering, behandling og forebyggende tiltak.