Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

24. februar 2022

Anti-TNF behandling som behandling med hjertekarkomplikasjoner ved spondylartritt

Pasienter med spondylartritt (SpA) har høy forekomst av hjertekarkomplikasjoner. Prosjektet ønsket derfor å undersøke effekten av anti -TNF behandling på hjerte-karkomplikasjoner.  
29. oktober 2021

Systemisk sklerose - med alle, mot målet (NORSE Care Study)

Systemisk sklerose er en sjelden men svært alvorlig bindevevssykdom forbundet med økt dødelighet. Økende funksjonstap og redusert livskvalitet. Studien ønsket å se på forekomsten, sykdomsutviklingen, dødsårsaker og lungeaffeksjon av systemisk sklerose i Norge.
27. oktober 2021

Barns matmot- Intervensjonsstudie for å fremme sunne matvaner blant småbarn for å forebygge overvekt

Matneofobi – motvilje mot å spise og / eller avvisning av ukjente matvarer – er en normal del av toåringers utvikling. Matneofobi er forbundet med lavere kvalitet på kostholdet og går ut over barnas matvariasjon. Studien ønsket å finne en måte som førte til at barn i barnehagen fikk prøve ny mat.
19. oktober 2021

Sunn kroppsopplevelse II: et intervensjonsprosjekt

Et høyt antall gutter og jenter misfornøyde med egen kropp og blir klassifisert med forstyrret spiseatferd. Det er mangel på kunnskap når det kommer til forebygging av forstyrret spiseatferd blant norsk ungdom. Det er derfor behov for utvikling av helsefremmende og forebyggende programmer. Prosjektet ønsker derfor å finne ut av dette.
15. oktober 2021

Kvinner med hypotyreose i svangerskapet - hvordan påvirker mors sykdom og medisinbruk hennes svangerskap og barnets utvikling?

Mange gravide er bekymret for å ta medisiner. Dette kan i noen tilfeller få konsekvenser. Kvinner med lavt stoffskifte er nødt til å ta et medikament som gir fosteret skjoldbruskhormoner, særlig i første del av svangerskapet. Studien undersøker medisinbruken hos gravide med lavt stoffskifte.
12. oktober 2021

Fødsel og risiko for underlivsfremfall

Etter fødsel kan det oppstå skader på bekkenbunnsmuskulatur. Studien ønsket å undersøke dette på kvinner som fødte ved St. Olavs hospital i perioden 1990-97.  
08. oktober 2021

På vei mot bedre behandling av ASS

Det er svært lite kjent hvordan det går med personer som har den sjeldne tilstanden Antisyntestasesyndrom, ASS. Revmatologisk avdeling på OUS har en av de 3 største ASS kohortene i verden og dette gir prosjektet en unik mulighet for å undersøke og forske på tilstanden.
06. oktober 2021

Amming - press eller mestring? cRCT

Et mindretall av norske barn ammes som anbefalt. Det er behov for mer kunnskap om ulikhet i amming relatert til sosioøkonomisk posisjon, etnisk opprinnelse og mors helse. Prosjektet ønsket å finne tiltak som kan øke forekomsten av amming samt bedre mødrenes opplevelse av amming.