Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Rørende gjensyn i Gjerdrum

På tampen av 2020 skjedde det utenkelige - et leirskred som påvirket svært mange mennesker og som tok ti liv.

Omsorgsberedskap frivillig Sanitetskvinne møtes etter Gjerdrum ulykken

Vi glemmer aldri det dramatiske skredet i Gjerdrum ved nyttårstider. Hele Norge satt og fulgte med. To av boligene på Kløvertun forsvant i skredet.

Kløvertun består av 21 eldreboliger, et felleshus og en utendørspaviljong som eies av en stiftelse i regi av Gjerdrum sanitetsforening. To av boligene forsvant i skredet og alle beboerne ble evakuerte. I tiden som har gått har noen bodd en periode på hotell, mens andre har bodd hjemme hos barn, i leide leiligheter eller på sykehjem. Det har vært noen dramatiske måneder for en gjeng som er vant til å samles ute til både formiddagskaffe, rusleturer og en prat over gjerdet.

Gjerdrum sanitetsforening inviterte alle de 21 beboerne på en felles middag slik at de skulle få muligheten til å se hverandre igjen. Det ble et rørende gjensyn.

Vi var jo sammen hele tida på Kløvertun, og satt i paviljongen og pratet både sent og tidlig. Vi hadde nesten ikke tid til å gå inn og lage middag en gang, fortalte en av beboerne. 

Så å få møtes i hyggelige omgivelser til en god middag og drikke satte de stor pris på.

Sanitetskvinnenes omsorgsberedskap

Vi har over 3000 beredskapsfrivillige som står klare til å bidra ved katastrofer og ekstremsituasjoner. Våre frivillige sanitetskvinner bidro under den tragiske hendelsen i Gjerdrum, men har også bidratt i situasjoner med ekstremvær og skogbranner. I koronatiden har vi løst over tusen oppdrag. For dette arbeidet mottar vi ingen offentlige midler. Kostnader til opplæring og materiell finansieres i dag av innsamlede midler. En viktig del av vårt politiske arbeid er derfor å endre tildelingskriteriene slik at vi kan søke penger på lik linje med andre beredskapsorganisasjoner for vår beredskapsinnsats over statsbudsjettet.