Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

16. september 2021

Sisterhood i Sanitetens hus

Ungdata-tall viser en tydelig økning i andelen jenter og gutter som rapporterer om psykiske helseplager. Det er allikevel jenter som langt oftere er plaget enn gutter. Sisterhood-grupper gir verktøyet til å jobbe målrettet og langsiktig lokalt for å snu utviklingen.
15. september 2021

Sisterhood evaluering

I 2017 mottok N.K.S. midler fra Stiftelsen Dam og Sparebankstiftelsen til å starte opp Sisterhood som en av våre basisaktiviteter. Sisterhood er et forebyggende, lavterskel gruppetilbud for jenter i alderen 12 til 22 år. Prosjektet går ut på å evaluere og gi svar på videre tilbud.
15. september 2021

Doavis for elever i videregående skole

Elevene i videregående skole har høyere selvrapportering på psykisk uhelse enn noen gang før. De rapporterer at de opplever stress og press når det gjelder skoleprestasjoner, utseende og i sosiale sammenhenger. En Doavis utviklet spesielt for denne gruppen vil kunne svare på disse utfordringene.
15. september 2021

SULT- Baby

Kvinner og helsepersonell på helsestasjoner opplever å ha begrensede arenaer hvor de kan få informasjon og veiledning om spiseforstyrrelser og vekt i barseltiden. Prosjektet forsøker å svare på nye, alvorlige helseutfordringer for mødre i en kroppsfokusert samtidskultur.
22. september 2020

Alt det jeg er

I Norge blir 10-20 % av jentene, og 5-10 % av guttene utsatt for seksuelle overgrep før de fyller 18 år. Mange forteller aldri noen om overgrepene. Prosjektet er bygget rundt dokumentarfilmen «Alt det jeg er» som handler om Emilie (18) idet hun legger en barndom med frykt og seksuelt misbruk bak seg.
27. mai 2020

Omsorgsberedskap - trinn to

I kriser og katastrofer er det et stort behov for at frivillige aktører supplerer det ordinære beredskapsarbeidet. Sanitetskvinnene både utvikler og utvider sin rolle som frivillig beredskapsaktør. 
25. mai 2020

VIS - Veiledning, Integrering, Samskapning

Introprogrammet for nyankomne flyktninger er et viktig trinn i integreringsarbeidet. Temaene og begrepene som gjennomgås kan være ukjente for mange flyktninger, men det er avsatt liten tid til spørsmål og dialog. 
19. mai 2020

God Nok Lunsj - pilotprosjekt

På Jæren har antallet henvisninger til psykiatrien økt kraftig de siste årene. Gjennom lunsjforedrag i videregående skole har arbeidsgruppen gitt opplæring i blant annet angstmestring.