Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

28. april 2020

Effects of anti-rheumatic treatment on pathways involved in pathogenesis of inflammatory rheumatic diseases and their cardiovascular manifestations

Pasienter med revmatisk sykdom har økt forekomst av hjerte-karsykdom. Årsaken til dette har vi fortsatt mangelfull kunnskap om. 
22. april 2020

MyJIA: Strategier for optimalisert behandling ved Juvenil Idiopatisk Artritt; en nasjonal randomisert studie

Injeksjoner med kortison i leddene er en vanlig del av behandlingen av pasienter med barneleddgikt, men man vet lite om nytten av denne behandlingen
15. april 2020

Hvordan miljøfaktorer påvirker utvikling av barneleddgikt i tillegg til fenotype/alvorlighetsgrad

Barneleddgikt er en kronisk lidelse som kan oppstå hos barn helt fra spedbarnsstadiet og opp til 16 års alder. Vi vet lite både om sykdommen og om hvorfor noen utvikler den. 
07. april 2020

Hvor farlig er SLE (lupus) egentlig, sett fra et kvinneperspektiv?

SLE, eller Lupus, er en alvorlig, autoimmun bindevevssykdom som gir økt risiko for flere andre alvorlige tilstander. Risikofaktorer for gynekologisk kreft hos SLE-pasienter er ikke kartlagt. 
19. mars 2020

Hvor farlig er SLE egentlig?

Norge har bedre registrering av SLE-pasienter enn de fleste andre land utenfor Skandinavia. Dette gir mulighet for forskning av høy kvalitet.
18. mars 2020

Brudd i hoften - brudd i livet

Fall og hoftebrudd hos eldre er en utfordring for pasientene selv, og for samfunnet. Vi vet lite om hvordan eldre opplever trening som forebygging og behandling. 
05. mars 2020

Hva innebærer det å bli bedre av ME/CFS

Kronisk utmattelsessyndrom kjennetegnes av vedvarende utmattelse som forverres etter fysisk og mental anstrengelse. Sykdommen rammer personer i alle aldre, men langt flere kvinner enn menn.
27. januar 2020

Medikamenter, kjønn og SLE

SLE er en svært alvorlig sykdom som rammer kvinner i fruktbar alder. Mange av medikamentene som benyttes i behandlingen har store bivirkninger, men omfanget av disse er ikke kjent.