Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

27. april 2022

Jeg vil også løpe!

Overvekt og fedme (OOF) , inaktivitet og lite hverdagsaktivitet er økende helseproblemer blant barn og unge i Norge i dag. Råd og veiledning om økt fysisk aktivitet inngår ofte i helsetilbudet til barn og unge med OOF, men kartleggingen og oppfølgingen er skjevfordelt og mangelfull i Norge.
21. april 2022

Tverrfaglig familierettet forebygging av overvekt hos barn

Utvikling av overvekt og fedme starter ofte tidlig i livet, rammer vanligvis etniske minoriteter og grupper med lav sosioøkonomisk status. Fedme øker risiko for diabetes II, og er vanskelig å behandle.
24. februar 2022

Anti-TNF behandling som behandling med hjertekarkomplikasjoner ved spondylartritt

Pasienter med spondylartritt (SpA) har høy forekomst av hjertekarkomplikasjoner. Prosjektet ønsket derfor å undersøke effekten av anti -TNF behandling på hjerte-karkomplikasjoner.  
29. oktober 2021

Systemisk sklerose - med alle, mot målet (NORSE Care Study)

Systemisk sklerose er en sjelden men svært alvorlig bindevevssykdom forbundet med økt dødelighet. Økende funksjonstap og redusert livskvalitet. Studien ønsket å se på forekomsten, sykdomsutviklingen, dødsårsaker og lungeaffeksjon av systemisk sklerose i Norge.
21. oktober 2021

Behandling av bulimi. Effekt av kognitiv terapi, fysisk aktivitet og kostholdsrådgivning - en randomisert, kontrollert studie

Spiseforstyrrelsene bulimi eller overspisingslidelse vil ofte medføre stor lidelse i form av redusert livskvalitet, depresjon, angst, i tillegg til å gi en økt risiko for alvorlige fysiske lidelser som diabetes- 2, hjerte-karsykdommer eller benskjørhet. I dag er det kognitiv atferdsterapi som er den foretrukne behandling for disse to spiseforstyrrelser. Til tross for å være ansett som beste behandling, er det likevel mer enn 50% som ikke opplever bedring fra denne terapiformen. Studien ønsket derfor å undersøke en alternativ behandlingstilnærming.
05. oktober 2021

Diabetesbehandling - etnisitet og kjønn

Kvinner med diabetes har særlig høy risiko for utvikling av hjertesykdom. Prosjektet ønsket å undersøke om etnisitet og kjønn påvirket diabetesbehandlingen etniske minoriteter fikk.
15. september 2021

Trygg sammen - del 2

Prosjektet «Trygg sammen» trinn 1 opprinnelig kalt «Beredskap og inkludering», startet 1. september 2018 og ble avsluttet 1. juni 2020. N.K.S. ønsker med trinn 2 å implementere og spre opplæringspakken nasjonalt.
14. mars 2021

Svangerskap og fødsel hos kvinner med hjertesykdom

Antallet kvinner med medfødt hjertesykdom som ønsker å få barn øker, men kunnskapen om hvilken risiko de løper ved å gjennomgå et svangerskap og fødsel er begrenset.