Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

25. april 2022

Ta din seksualitet tilbake!

Mange kvinner som har opplevd seksuelle overgrep strever med ettervirkninger knyttet til seksualitet og nærhet til partner. Det finnes tilbud til å behandle traumene, men et tilbud med fokus på å reetablere seksualiteten mangler. Prosjektet har som mål å gi kvinner og deres partnere mulighet til å få eller finne tilbake til en positiv seksualitet etter seksualisert vold og traumer.
21. april 2022

Metodeutvikling mot kjønnslemlestelse – REPLACE Norge

Mange av de 17 300 jenter og kvinner utsatt for kjønnslemlestelse før innvandring til Norge lever med alvorlige helsekonsekvenser uten at de får nødvendig helsehjelp, fordi de ikke er klar over at komplikasjonene kommer av kjønnslemlestelse, at dette ikke fanges opp av helsevesenet eller at tilgjengelig helsehjelp oppleves som uakseptabel i forhold til kulturelle verdier.
20. september 2021

Barn i krise - hvem tar saken?

Barn og unge som utsettes for vold eller annen omsorgssvikt kan reagere og oppleve møtet med barneverntjenesten og politiet i akutte og kritiske situasjoner forskjellig. Prosjektet handler om å finne ut hvordan barn og unge blir ivaretatt av barneverntjenesten og politiet i slike situasjoner.
20. september 2021

Universell Utformet turveg og leirplass

Regjeringens visjon om et universelt utformet Norge innen 2025 og den nye likestillings- og diskrimineringsloven er bakgrunn for oppstart av prosjektet. Mangelen på et universelt utformede anlegg i Elgå og ønsket om at alle skulle komme seg ut i frisk luft var viktig i prosjektet.
16. september 2021

Lyngsdalen Natursti en vei til naturen

Alle har rett å kunne bevege seg ute i frisk luft. Prosjektet går ut på å tilrettelegge for at flere får benyttet seg av denne muligheten ved å lage en natursti.
16. september 2021

Ressursvenner - guider til ny giv

Kvinner som har utsatt for vold i hjemmet har ofte mistet nettverk sitt.  Mange flytter derfor tilbake til overgriper etter opphold på krisesenter. Prosjektet sørger for at kvinnen får et tilbud av en frivillig som hjelper henne etter at den akutte fasen med hjelp fra krisesenter er over.
16. september 2021

Sisterhood i Sanitetens hus

Ungdata-tall viser en tydelig økning i andelen jenter og gutter som rapporterer om psykiske helseplager. Det er allikevel jenter som langt oftere er plaget enn gutter. Sisterhood-grupper gir verktøyet til å jobbe målrettet og langsiktig lokalt for å snu utviklingen.
15. september 2021

Sisterhood evaluering

I 2017 mottok N.K.S. midler fra Stiftelsen Dam og Sparebankstiftelsen til å starte opp Sisterhood som en av våre basisaktiviteter. Sisterhood er et forebyggende, lavterskel gruppetilbud for jenter i alderen 12 til 22 år. Prosjektet går ut på å evaluere og gi svar på videre tilbud.