Vi er 41.000 medlemmer fordelt på 650 lokalforeninger, som engasjerer oss spesielt i:

Image
Kvinners helse og livsvilkår

Norske Kvinners Sanitetsforening arbeider for kvinners helse og livsvilkår. Vi tilbyr en rekke spennende muligheter for deg som ønsker å jobbe innenfor frivillighet og vil gjøre en innsats for andre.

Image
Fem barn som leker og ser ned i kameraet som tar bildet.

Norske Kvinners Sanitetsforening jobber for at barn og unge skal få omsorg, gode opplevelser og få delta på lik linje med andre. Sanitetskvinnene har mange spennende aktiviteter for frivillige som ønsker å gjøre en forskjell for både barn og ungdom. 

Image
Redningsetater og Sanitetskvinner som øver til beredeskap ved kriser.

Sanitetskvinnene bistår i leteaksjoner, ved ulykker og i kriser. Frivillige fra lokale sanitetsforeninger har lokalkunnskap og gir omsorg til både de som blir rammet og hjelpemannskaper. 

Image
Kvinnelig forsker som undersøker partikler ved bruk av et mikroskop.

Norske Kvinners Sanitetsforening finansierer forskning og helseprosjekter. Les mer om ExtraStiftelsen, våre fond og hvordan du kan søke midler gjennom oss.

Image
Eldre dame som smiler opp til en omsorgperson som holder henne i hånden.

Sanitetskvinnene har vært sosial entreprenør innen ideelle virksomheter siden 1896. I dag er vi en betydelig samfunnsaktør som eier og driver et stort mangfold av helse- og sosialinstitusjoner og tjenester.

Image
Høytidelig åpning av det 163. storting 2018 i stortingssalen. Foto: Stortinget

Sanitetskvinnene arbeid er politisk uavhengig, men har alltid hatt en sterk stemme i den offentlige debatten i organisasjonens hjertesaker. Som medlem står du sammen med 41.000 andre medlemmer i viktige saker som kvinners helse og livsvilkår. 

Finn oss nær deg

Andørjaveien 553
9454 ÅNSTAD
Norge

R. P. Morks veg 17
6016 ÅLESUND
Norge

Oskarbakken 2
8618 MO I RANA
Norge

Ytterveien 54
9302 ROSSFJORDSTRAUMEN
Norge

Snorrevegen 2 A
4270 ÅKREHAMN
Norge

Anders Bjørgaards veg 1
7380 ÅLEN
Norge

Bråtane
6737 ÅLFOTEN
Norge

Postboks 206
9502 ALTA
Norge

Rågrasmyra 2
6622 ÅLVUNDFJORD
Norge

Siste nytt

See alle
Image
To representanter fra JURK står med vår seniorrådgiver vold, Ida Hansen

Sanitetskvinnene startet Ja betyr ja-kampanjen i 2015, for å lære ungdom å respektere hverandres grenser når det gjelder sex.

Image
Barneskoleelever får servert skolefrokost med Sanitetskvinnene og lærere. De fikk også refleksvester.

– Når ungene får servert maten på bordet og sitter sammen med andre og spiser, så spiser de godt og du ser de koser seg, sier Aina Lyngli, nestleder i Holmsnes og Sandnes sanitetsforening, som har servert skolebarn frokost siden 1996.

Image
Påskeliljer

Påsken er en høytid hvor mange drar på hyttetur med venner og familie. Det vi ikke ser, er de som er ensomme og mangler det nettverket de fleste andre har.