Hopp til hovedinnhold

Kvinnehelsehus

Likestilling og sosial utjevning i helse

 

 

kvinnehelsehus

Hva er et kvinnehelsehus?

Et kvinnehelsehus i regi av sanitetskvinnene er et sted som har helse- og veiledningstilbud og aktiviteter som styrker kvinners helse, livskvalitet og nettverk. Kvinnehelsehuset skal fungere som en åpen møteplass i trygge former i lokalsamfunnet og dekke en større geografisk region. 

Lokale sanitetskvinner vil tilby frivillige aktiviteter, mens ansatte vil koordinere aktivitets- og tjenestetilbudet i huset. Vi samarbeider med andre frivillige organisasjoner, kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjeneste om helse- og veiledningstilbudene, slik at tjenestene blir lett tilgjengelig for alle som bruker huset.

Frivilligheten har et unikt blikk for behovene i befolkningen, og når ut til sårbare grupper som det offentlige helsevesenet ikke så lett fanger opp. 

Kvinnehelsehuset Drammen

Det er de lokale behovene som står i sentrum, men innenfor rammen av likeverdige helsetjenester, seksuell og reproduktive rettigheter og likestilling. Et helsehus der kvinners helse er i sentrum og kunnskap om kvinnehelse er tilgjengelig og gratis. Vi skal fremme kunnskap gjennom forskningsformidling, debatter, erfaringsutveksling, kurs og møtevirksomhet om dagsaktuell og tabubelagte tematikk. 

Kvinnehelsehus erstatter ikke det offentlige, men heller et godt supplement. Det skal være lett tilgjengelig, fordomsfritt og inkluderende sted som ikke er presset på tid. Våre møteplasser er ikke-religiøse og ikke-diskriminerende. 

Hvem kan benytte seg av et kvinnehelsehus?

Alle kvinnehelsehusene skal ha aktiviteter tilpasset lokale behov, som bidrar til å styrke kvinners helse, livskvalitet og nettverk. Det vil være nyttig for alle, men spesielt tilrettelagt for sårbare kvinner som har størst utfordringer med helse og tilgang til vanlig tjenestetilbud, slik som nylig innvandrende kvinner, kvinner utsatt for vold i nære relasjoner, kronisk syke m.m.  

kvinnehelsehus

Her finner du våre kvinnehelsehus

Kvinnehelsehuset Bergen

Kvinnehelsehuset Bergen

Ønsker du å bli frivillig på kvinnehelsehuset Bergen send oss en e-post

kvinnehelsehus Drammen

Kvinnehelsehuset Drammen

Ønsker du å bli frivillig på kvinnehelsehuset Drammen send oss en e-post

Åpning av Kvinnehelsehuset i Kristiansand med ordfører

Kvinnehelsehuset Kristiansand

Ønsker du å bli frivillig på kvinnehelsehuset i Kristiansand send oss en e-post

H.M.Dronningen åpner N.K.S. Kvinnehelsehus i Oslo

Kvinnehelsehus Oslo

Ønsker du å bli frivillig på kvinnehelsehuset i Oslo send oss en e-post 

Kommende kvinnehelsehus: Lørenskog og Trondheim

Støtt vårt arbeid

Vi trenger flere støttespillere! Gå i front med oss for kvinners helse og trygge lokalsamfunn. 

Siste nytt

Image
Sanitetskvinnene foran Stortinget
06. juni 2024

Engasjement for kvinnehelse på Stortinget

Den nye helse- og samhandlingsplanen ble debattert og stemt over i Stortinget 4 juni. Vi sto klare på Løvebakken med boller og takk til alle medlemmene i helse- og omsorgskomiteen, som lyttet og fremmet forslag for å forbedre planen på kvinnehelse.
Les mer
Image
Fredrikkeprisvinneren 2024 Ingeborg Senneset
31. mai 2024

Fredrikkeprisen 2024 tildeles Ingeborg Senneset

Journalist og forfatter Ingeborg Senneset får Sanitetskvinnenes Fredrikkepris for å bruke sin egen historie til å sette spiseforstyrrelser på dagsorden, og for sin kamp for at vitenskap og fakta skal være grunnlaget for helsebeslutninger.
Les mer
Image
Sanitetskvinnene på demonstrasjon for kvinnehelse
30. mai 2024

Kvinnehelse rykker fram i køen

Politikerne på Stortinget foreslår 16 forbedringer på kvinnehelse i behandlingen av regjeringens helse- og samhandlingsplan. To forslag får flertall. Dette er viktige gjennomslag for oss.
Les mer
Se alle nyheter