Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

25. april 2022

Forebygging av arvelig kreft hos kvinner

3700 kvinner har fått påvist genfeil i ett av de to bryst-/eggstokkreft-genene BRCA1 og BRCA2, eller i ett av de 4 tarm-/livmorkreft-genene MLH1, MSH2, MSH6 og PMS2 (Lynch Syndrom (LS)). De har høy risiko for å utvikle kreft fra ung voksen alder.
21. april 2022

Risiko for og utbredelse av kjønnslemlestelse i Norge

Kjønnslemlestelse medfører fysiske, psykiske og seksuelle helseplager, har mange utsatte jenter og kvinner behov for helsehjelp. Denne studien vil gi oppdatert kunnskap om utbredelse og risiko for kjønnslemlestelse i Norge.
21. april 2022

Tverrfaglig familierettet forebygging av overvekt hos barn

Utvikling av overvekt og fedme starter ofte tidlig i livet, rammer vanligvis etniske minoriteter og grupper med lav sosioøkonomisk status. Fedme øker risiko for diabetes II, og er vanskelig å behandle.
19. oktober 2021

Sunn kroppsopplevelse II: et intervensjonsprosjekt

Et høyt antall gutter og jenter misfornøyde med egen kropp og blir klassifisert med forstyrret spiseatferd. Det er mangel på kunnskap når det kommer til forebygging av forstyrret spiseatferd blant norsk ungdom. Det er derfor behov for utvikling av helsefremmende og forebyggende programmer. Prosjektet ønsker derfor å finne ut av dette.
21. september 2021

Tiltak mot vold i svangerskap

Gravide skal rutinemessig bli spurt om vold i svangerskapsomsorgen. Helsepersonell synes dette var utfordrende og ønsket mer kunnskap for å hjelpe voldsutsatte kvinner.
28. april 2020

Effects of anti-rheumatic treatment on pathways involved in pathogenesis of inflammatory rheumatic diseases and their cardiovascular manifestations

Pasienter med revmatisk sykdom har økt forekomst av hjerte-karsykdom. Årsaken til dette har vi fortsatt mangelfull kunnskap om. 
27. april 2020

Reproduktiv helse blant papirløse immigranter

Papirløse gravide migranter har få formelle rettigheter når det gjelder tilbud om svangerskapsomsorg og fødselshjelp i Norge.
23. april 2020

Postpartum exercise and diastasis recti abdominis - mammamage et problem etter fødsel?

Under svangerskapet deler magemusklene seg for å gi plass til den voksende magen. Hos cirka 30% av fødende kvinner vil det fortsatt være avstand mellom musklene et år etter fødsel. Men hjelper det å trene?