Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

25. april 2022

Forebygging av arvelig kreft hos kvinner

3700 kvinner har fått påvist genfeil i ett av de to bryst-/eggstokkreft-genene BRCA1 og BRCA2, eller i ett av de 4 tarm-/livmorkreft-genene MLH1, MSH2, MSH6 og PMS2 (Lynch Syndrom (LS)). De har høy risiko for å utvikle kreft fra ung voksen alder.
21. april 2022

Risiko for og utbredelse av kjønnslemlestelse i Norge

Kjønnslemlestelse medfører fysiske, psykiske og seksuelle helseplager, har mange utsatte jenter og kvinner behov for helsehjelp. Denne studien vil gi oppdatert kunnskap om utbredelse og risiko for kjønnslemlestelse i Norge.
16. september 2021

Sisterhood i Sanitetens hus

Ungdata-tall viser en tydelig økning i andelen jenter og gutter som rapporterer om psykiske helseplager. Det er allikevel jenter som langt oftere er plaget enn gutter. Sisterhood-grupper gir verktøyet til å jobbe målrettet og langsiktig lokalt for å snu utviklingen.
15. september 2021

Sisterhood evaluering

I 2017 mottok N.K.S. midler fra Stiftelsen Dam og Sparebankstiftelsen til å starte opp Sisterhood som en av våre basisaktiviteter. Sisterhood er et forebyggende, lavterskel gruppetilbud for jenter i alderen 12 til 22 år. Prosjektet går ut på å evaluere og gi svar på videre tilbud.
15. september 2021

Doavis for elever i videregående skole

Elevene i videregående skole har høyere selvrapportering på psykisk uhelse enn noen gang før. De rapporterer at de opplever stress og press når det gjelder skoleprestasjoner, utseende og i sosiale sammenhenger. En Doavis utviklet spesielt for denne gruppen vil kunne svare på disse utfordringene.
15. september 2021

SULT- Baby

Kvinner og helsepersonell på helsestasjoner opplever å ha begrensede arenaer hvor de kan få informasjon og veiledning om spiseforstyrrelser og vekt i barseltiden. Prosjektet forsøker å svare på nye, alvorlige helseutfordringer for mødre i en kroppsfokusert samtidskultur.
15. september 2021

Kvinnehelsehus - likeverdige helsetilbud

Det norske helsevesenet er pålagt å sikre likeverdige helsetjenester til alle, men forskning viser klare utfordringer med å nå fram til alle grupper i samfunnet. Prosjektet går ut på å skape inkluderende lavterskel kvinnehelsehus i to storbyer i Norge i tillegg til det som allerede er etablert i Bergen.
09. september 2021

Digital kampanje om kvinner utsatt for partnervold

Partnervold rammer mange kvinner og den har økt kraftig under koronatiltakene. Likevel bruker voldsutsatte akutte helsetjenester, politi og rettsapparat i liten grad. For å nå flere må vi derfor utvikle nye «lavterskelmetoder». Prosjektet ønsker å utvikle et nytt kurstilbud for å forebygge dette.