Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

19. oktober 2021

Sunn kroppsopplevelse II: et intervensjonsprosjekt

Et høyt antall gutter og jenter misfornøyde med egen kropp og blir klassifisert med forstyrret spiseatferd. Det er mangel på kunnskap når det kommer til forebygging av forstyrret spiseatferd blant norsk ungdom. Det er derfor behov for utvikling av helsefremmende og forebyggende programmer. Prosjektet ønsker derfor å finne ut av dette.
16. april 2021

Barn som pårørende

Dette prosjektet vil fokusere på forebygging av psykiske vansker blant søsken og foreldre til barn med kronisk funksjonsnedsettelse. Forksning viser at mødre og søsken som er jenter er mer utsatt. Dette er et uutforsket område med et viktig kjønnsperspektiv. 
14. mars 2021

Svangerskap og fødsel hos kvinner med hjertesykdom

Antallet kvinner med medfødt hjertesykdom som ønsker å få barn øker, men kunnskapen om hvilken risiko de løper ved å gjennomgå et svangerskap og fødsel er begrenset.
14. mars 2021

Vulvodyni, parforhold og møte med helsetjenestene

Vulvodyni er en av de vanligste kvinnelidelsene som gjør samleie vanskelig å gjennomføre. Det har stor emosjonell og relasjonell innvirkning på både kvinnene som rammes og partnerne deres.
14. mars 2021

Svangerskap og hjertesykdom: komplikasjoner og sammenhenger

Hjertesyke kvinner som blir gravide har større risiko for komplikasjoner både for mor og barn. Prosjektet vil se på sammenhenger mellom hjertesykdom og risiko for lav fostervekst, for tidlig fødsel og utvikling av høyt blodtrykk i svangerskap.
23. februar 2021

Forstørret venstre forkammer hos eldre kvinner – betydning av vektøkning og inflammasjon i voksen alder

Prosjektet vil fokusere på helsefaktorer som bidrar til utvikling av forstørret venstre forkammer. Prosjektet har et viktig kjønnsperspektiv, fordi disse faktorene belaster hjertet ulikt hos kvinner og menn.
19. januar 2021

Det store kjønnsgapet i idrettsmedisinsk forskning - graviditet, helse, trening og morsrollen blant eliteutøvere

Helse, trening og konkurranse, under og etter graviditet er i svært liten grad undersøkt hos idrettsutøvere, og det er manglende kunnskap om hvilken dose og intensitet disse kvinnene kan trene på, uten å risikere sin egen eller fosterets helse.
21. april 2020

Mammakroppene - Når kvinner med spiseforstyrrelser møter graviditet, fødsel og barseltid

Mange kvinner med spiseforstyrrelser opplever bedring under svangerskapet. Dessverre ser ikke denne bedringen ut til å være varig.