Juryen har lagt vekt på at Kari Bø er en av verdens ledende eksperter på området og har hatt et tydelig kvinnehelsefokus. Bø har blant annet forsket på hvordan bekkenbunnmusklene best kan trenes opp igjen etter fødsel, om bekkenbunntrening kan forebygge urinlekkasje, skadeforebygging, behandling av korsryggsmerter og inkontinens, trening under svangerskap og fødsel, og om menstruasjonssyklusen påvirker trening. Hun er og har vært hovedveileder for flere doktorgradsstipendiater finansiert av Sanitetskvinnene.
Det er ingen tvil om at prisvinnerens kunnskapsproduksjon og formidling har tettet kunnskapshull og hatt stor betydning for kvinners helse, sa organisasjonsleder Marit Bjørnstad da hun delte ut prisen på Sanitetskvinnenes landsmøte lørdag kveld.
Sanitetskvinnene har siden 1916 finansiert forskning på kvinnehelse og forskning på barn og unge. Hvert år forvalter organisasjonen mer enn 25 millioner kroner gjennom egne forskningsfond og Stiftelsen Dam. I 2016 ble 100 år som forskningsaktør markert ved å stifte kvinnehelseforskningsprisen. Prisen går hvert år til en forsker som har gått i front for å tette kunnskapshullene om kvinners helse.
Kari Bø er en produktiv forsker som publiserer hyppig i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter. Hun skriver også lærebøker og populærvitenskapelige artikler og bøker, og formidler i andre kanaler som sosiale medier og podcaster. Hun tok doktorgrad i idrettsvitenskap om bekkenbunnstrening i 1990 ved Norges idrettshøgskole, og ble professor i treningsvitenskap der i 1997. I tillegg sitter Bø ledelsen i det tverrfaglige Bekkensenteret ved Akershus universitetssykehus. Bø har også hatt flere internasjonale verv og posisjoner, og har mottatt en rekke internasjonale priser for sin forskning og undervisning.
Foto: Norges Idrettshøyskole