Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

19. oktober 2021

Sunn kroppsopplevelse II: et intervensjonsprosjekt

Et høyt antall gutter og jenter misfornøyde med egen kropp og blir klassifisert med forstyrret spiseatferd. Det er mangel på kunnskap når det kommer til forebygging av forstyrret spiseatferd blant norsk ungdom. Det er derfor behov for utvikling av helsefremmende og forebyggende programmer. Prosjektet ønsker derfor å finne ut av dette.
21. september 2021

Tiltak mot vold i svangerskap

Gravide skal rutinemessig bli spurt om vold i svangerskapsomsorgen. Helsepersonell synes dette var utfordrende og ønsket mer kunnskap for å hjelpe voldsutsatte kvinner.
28. april 2020

Effects of anti-rheumatic treatment on pathways involved in pathogenesis of inflammatory rheumatic diseases and their cardiovascular manifestations

Pasienter med revmatisk sykdom har økt forekomst av hjerte-karsykdom. Årsaken til dette har vi fortsatt mangelfull kunnskap om. 
27. april 2020

Reproduktiv helse blant papirløse immigranter

Papirløse gravide migranter har få formelle rettigheter når det gjelder tilbud om svangerskapsomsorg og fødselshjelp i Norge.
23. april 2020

Postpartum exercise and diastasis recti abdominis - mammamage et problem etter fødsel?

Under svangerskapet deler magemusklene seg for å gi plass til den voksende magen. Hos cirka 30% av fødende kvinner vil det fortsatt være avstand mellom musklene et år etter fødsel. Men hjelper det å trene?
23. april 2020

Effekter av reproduktive faktorer og kjønnshormoner på utviklingen av lungekreft hos norske kvinner

De siste årene har nye tilfeller av lungekreft hos kvinner nådd nesten samme antall som hos menn. Dette skyldes ikke bare kvinners røykemønster. 
22. april 2020

MyJIA: Strategier for optimalisert behandling ved Juvenil Idiopatisk Artritt; en nasjonal randomisert studie

Injeksjoner med kortison i leddene er en vanlig del av behandlingen av pasienter med barneleddgikt, men man vet lite om nytten av denne behandlingen
21. april 2020

Mammakroppene - Når kvinner med spiseforstyrrelser møter graviditet, fødsel og barseltid

Mange kvinner med spiseforstyrrelser opplever bedring under svangerskapet. Dessverre ser ikke denne bedringen ut til å være varig.