Hopp til hovedinnhold

Prosjektbibliotek

27. april 2022

Jeg vil også løpe!

Overvekt og fedme (OOF) , inaktivitet og lite hverdagsaktivitet er økende helseproblemer blant barn og unge i Norge i dag. Råd og veiledning om økt fysisk aktivitet inngår ofte i helsetilbudet til barn og unge med OOF, men kartleggingen og oppfølgingen er skjevfordelt og mangelfull i Norge.
25. april 2022

Ta din seksualitet tilbake!

Mange kvinner som har opplevd seksuelle overgrep strever med ettervirkninger knyttet til seksualitet og nærhet til partner. Det finnes tilbud til å behandle traumene, men et tilbud med fokus på å reetablere seksualiteten mangler. Prosjektet har som mål å gi kvinner og deres partnere mulighet til å få eller finne tilbake til en positiv seksualitet etter seksualisert vold og traumer.
15. september 2021

Trygg sammen - del 2

Prosjektet «Trygg sammen» trinn 1 opprinnelig kalt «Beredskap og inkludering», startet 1. september 2018 og ble avsluttet 1. juni 2020. N.K.S. ønsker med trinn 2 å implementere og spre opplæringspakken nasjonalt.
15. september 2021

SULT- Baby

Kvinner og helsepersonell på helsestasjoner opplever å ha begrensede arenaer hvor de kan få informasjon og veiledning om spiseforstyrrelser og vekt i barseltiden. Prosjektet forsøker å svare på nye, alvorlige helseutfordringer for mødre i en kroppsfokusert samtidskultur.
15. september 2021

Kvinnehelsehus - likeverdige helsetilbud

Det norske helsevesenet er pålagt å sikre likeverdige helsetjenester til alle, men forskning viser klare utfordringer med å nå fram til alle grupper i samfunnet. Prosjektet går ut på å skape inkluderende lavterskel kvinnehelsehus i to storbyer i Norge i tillegg til det som allerede er etablert i Bergen.
13. september 2021

Brukermedvirkning i barnefedme

Brukerevaluering, også kjent som Patient Reported Experience Measures (PREM), er et viktig verktøy i brukerinvolveringen innen helse. Det finnes ikke verktøy til evaluering hos barn og unge med overvekt og fedme. Prosjektet går ut på å utvikle et PREM verktøy til denne gruppen pasienter.
09. september 2021

Digital kampanje om kvinner utsatt for partnervold

Partnervold rammer mange kvinner og den har økt kraftig under koronatiltakene. Likevel bruker voldsutsatte akutte helsetjenester, politi og rettsapparat i liten grad. For å nå flere må vi derfor utvikle nye «lavterskelmetoder». Prosjektet ønsker å utvikle et nytt kurstilbud for å forebygge dette.
08. september 2021

Det utadvendte Revmatismesykehus – desentrale tilbud

Flere pasienter har lang reisevei og det det er mange unge som vegrer seg for sykehusopphold. Prosjektet skal arbeide med å tilby desentrale og digitale løsninger for å øke tilgjengeligheten og bygge opp om det «utadvendte sykehuset».