Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Kongelig påskelunsj

Kongen kunne dessverre ikke komme, men ordfører Line Spiten (H) kom da Kongsberg sanitetsforening inviterte til årets påskelunsj. – Det er mye god helse i mat og samvær, sa hun.

Kanskje kommer konge påskelunsj Kongsberg

Påskelunsjen er en del av prosjektet Kanskje kommer Kongen, som Sanitetskvinnene i Kongsberg har hatt siden 2021, og som arrangeres i kafeen til Frivillighetssentralen som drives av Nymoen helse- og omsorgssenter.

Dette er et kjempeflott tiltak, og et godt eksempel på samarbeid mellom frivilligheten og kommunen, sa ordføreren, som berømmet maten, samt at det også var underholdning og allsang.

Eldre som deltar på Kanskje kommer konge

Fullt hus

Etter noen grå marsdager, skinte sola i vinduskarmen, og solstrålene danset på pent dekkede bord med levende blomster og gule kyllinger, mandagen før påskesøndag.
Da dørene ble åpnet for årets kongelige påskelunsj, tok det ikke lang tid før gjestene strømmet på, og det ble fullt hus. Hver gang kommer det mellom 40-50 gjester. 

Fast gjest

Å kunne sette seg ned ved et koselig pyntet bord, få servert god vellaget mat og i selskap med andre, er noe de eldre synes er koselig. Mange eldre er aleneboende og setter pris på å få servert hjemmelaget deilig mat, og ikke minst få spise i godt lag med andre. 

Lunsjtallerkenen, som ble servert var både kabareten og eggerøra hjemmelaget, og var er en konge verdt. Krona på verket var hjemmelaget rullekake med krem, med en fersk mandarinbåt på toppen.

Kanskje kommer konge påskelunsj Kongsberg

Harald Ristvedt er en av de faste gjestene, og storkoser seg når det inviteres til god mat i godt selskap.

Jeg kommer hver gang det er tilstelning her på kafeen. Kona mi var leder av Verp sanitetsforening, som ble nedlagt i 1990. Da hun var Sanitetskvinne så ble det jo til at jeg hjalp Saniteten med praktiske gjøremål, sa Harald, som nærmer seg 90 år.

Hyggelig aktivitet

Kongsberg sanitetsforening får mange gode tilbakemeldinger og lovord for at de arrangerer Kanskje kommer Kongen. 

Kanskje kommer Kongen er en vellykket og hyggelig aktivitet, og er noe vi ønsker å fortsette med. Hittil har vi vært heldige og fått prosjektmidler fra sekretariatet, sa Grete Høgvoll, leder av Kongsberg sanitetsforening.

Da kunne seniorrådgiver for eldre, Anne-Bente Stigen Berg, glede alle med å opplyse at ny søknad er innvilget. 

Mange eldre har kommet til Kanskje kommer konge