Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Grieg Foundation gir 2 millioner kroner til N.K.S. Kvinnehelsehussatsingen

Jubelen sto i taket da meldingen om bidrag fra Grieg Foundation til vårt arbeid for Kvinnehelsehuset kom. To millioner kroner er et kjærkomment tilskudd til arbeidet for kvinners helse.

Kvinnehelsehus Bergen

Årlig støtter Grieg Foundation mange gode formål og i fjor donerte Grieg Foundation hele 135 millioner. Det var ikke rart at jubelen sto i taket på Kvinnehelsehuset i Bergen da man fikk vite om støtten. 

- Vi opplever det som en fantastisk tillit, oppmuntring og støtte at Grieg Foundation har forståelse for og fokus på kvinnehelse generelt og støtten til arbeidet i Bergen spesielt. De tar virkelig tak i det store kunnskapshullet i samfunnet når det kommer til kvinnehelse, sier Helén Botnevik, styreleder for Bergen Sanitetsforening.

Grieg Foundation har også en stor satsing på forskning på overgangsalder gjennom Høgskolen på Vestlandet i Bergen, som kommer alle kvinner til gode.

Vi på Kvinnehelsehuset i Bergen har også satt søkelys på endringene i kvinnekroppen knyttet til overgangsalder, som en stor andel kvinner gjennomgår. Dette arbeider kan vi nå utvide, gjerne i samarbeid med forskerne på Høgskole i Vestlandet, sier Botnevik. 

Hvorfor kvinners helse og kvinnehelsehus? 

Det meste av forskning som har vært gjort innen helse er gjort på og av menn. Siden halve befolkningen består av kvinner, er det viktig å sette fokus på forskning på kvinnehelse. Grieg Foundation heier på mangfold i alle ledd i samfunnet.  

- Når vi støtter forskning på kvinnehelse bidrar vi til mangfold i helseaspektet, sier Elna-Kathrine Grieg, styreleder i Grieg Foundation. 

Elna-Kathrine Grieg i Grieg Foundation gir Kvinnehelsehus i Bergen 2 millioner kronder

Et kvinnehelsehus i regi av Sanitetskvinnene er et sted som gir kvinnene helse- og veiledningstilbud, aktiviteter som styrker kvinners helse og livskvalitet og mulighet til å bygge et nettverk. Kvinnehelsehuset skal fungere som en åpen møteplass i trygge former i lokalsamfunnet og dekke en større geografisk region. Les mer om våre kvinnehelsehus.

Midlene fra Grieg Foundation vil bidra til at vi kan fortsette vårt engasjement og sterke fokus på kvinners helse, gjennom å tilby et rikholdig og variert tilbud av aktiviteter for kvinner i alle aldre og av ulik etnisitet.​ Kvinner med ulike helsemessige utfordringer som benytter seg av kvinnehelsehuset vil få utbytte av flere fagpersoner med enda større kompetanse.  

- Vi kan videre arrangere debatter og samtalegrupper om ofte tabulagte temaer for kvinner som har sammenfallende helseplager. Vi kan fortsette å rette fokus på sårbare kvinner uansett nasjonalitet, samt bidra til kunnskap og direkte helsehjelp gjennom vår samarbeidspartner Amathea, f.eks når det gjelder testing for livmorhalskreft og informasjon om prevensjon, sier Edle Ørvig, daglig leder i Kvinnehelsehuset Bergen. 

Alle trenger noen. Vi trenger alle.

- Alle mennesker har like stor verdi uavhengig av kultur og bakgrunn. Vi må jobbe for et mer inkluderende samfunn, og vi har alle et ansvar for at ingen faller utenfor. Kvinnehelsehuset i Bergen gjør en fantastisk jobb for inkludering av unge og gamle mennesker med ulik bakgrunn. Selv om vi lever i et av verdens mest ressurssterke land ser vi likevel at vi har en lang vei å gå før alle føler seg som en del av vårt samfunn. Alle trenger noen. Vi trenger alle. Grieg Foundation er stolte over samarbeidet med Kvinnehelsehuset i Bergen og gleder oss til å følge prosjektet, avslutter Elna-Kathrine Grieg.