Hopp til hovedinnhold

Tips til aktiviteter Sanitetens uke

Nyhet :) Bli med oss på jakt etter hjertestartere!

Fra 23. september til 16. oktober inviterer Sanitetskvinnene deg til å bli med på en viktig jakt – jakten etter hjertestartere! 💓

Målet vårt er å sørge for at så mange hjertestartere som mulig blir registrert i hjertestarterregisteret på 113.no. Ved å sikre at disse livsviktige apparatene er registrert og klare til bruk, bidrar vi til å redde liv når hvert sekund teller.

Det er ingen som vet hvor mange hjertestartere som finnes i Norge, men hjertestarterregisteret anslår at det er rundt 90.000 stykker.  For at nødetatene skal kunne se hvor nærmeste hjertestarter befinner seg ved et nødstilfelle, må den være registrert i Hjertestarterregistreret.

I dag er det kun rundt 11.000 hjertestartere som er registrert.  Å få registrert flere av de usynlige hjertestarterene kan vi være med på å redde liv.  

Registrering av hjertestartere er allerede en forebyggende beredskapsaktivitet i N.K.S., og flere foreninger har delt ut påminnelseskort for registrering allerede. 

Men vi ønsker nå i denne periode å sette inn støtet og prøve å få registrert så mange som mulig innen 16. oktober.  

Du finner mer informasjon om registrering av hjertestarter her

Benytt Sanitetens uke til å arrangere en tur der dere tar en runde i lokalmiljøet og sjekker hjertestarterne som finnes og sjekk om de er registrert i det registeret.

Les mer her

Hvordan komme i gang?

Et forslag er å sette sammen en liten gruppe i foreningen som kan delta i planleggingen og gjennomføringen av aktiviteter. Sett konkrete mål for hva dere vil at målgruppene vil få ut av Sanitetens uke. Da blir det lettere å markedsføre aktiviteter og vurdere om dere lykkes. 
 

Andre forslag: 

Ha en stand - arrangere et temamøte!

Det å ha en stand med diverse materiell. Dere kan servere enkel mat. Ha enkle aktiviteter innen beredskap som å gi informasjon om førstehjelp, egenberedskap og trafikkregler. Ha gjerne en enkle huskelek som "Kims Lek" med ting knyttet til tema som refleks, førtehjelpshjerte, vannflaske samt N.K,S. nøkkelring osv.  Husk å bestille materiell i nettbutikken.

 

Generasjonsfestival Stavanger - Egenberedskapsstand

 

Førstehjelpskurs for eldre

Førstehjelpsressursene kan tilpasse foredragene for både større og mindre grupper, eller de kan informere om temaet på stands. Det er viktig å merke seg at førstehjelpsressursene ikke er helsepersonell, men frivillige som har gjennomgått kurs gjennom Sanitetskvinnene.

Sanitetskvinnenes førstehjelpsressurser står klare til å dele viktig kunnskap i lokalsamfunnet. De tilbyr førstehjelpsforedrag spesielt rettet mot eldre. Fokuset i disse foredragene er å gjenkjenne symptomer på akutt og alvorlig sykdom, vite når man skal ringe 113, og hjelpe folk med å laste ned 113-appen på telefonen. Førstehjelpsressursene kan tilpasse foredragene for både større og mindre grupper, eller de kan informere om temaet på stands. Det er viktig å merke seg at førstehjelpsressursene ikke er helsepersonell, men frivillige som har gjennomgått kurs gjennom Sanitetskvinnene.

Hvis dere ønsker å avtale et foredrag eller få mer informasjon, kan dere kontakte førstehjelpsressursene direkte. Dersom det ikke finnes en førstehjelpsressurs i din kommune, tar dere kontakt med nærmeste. Vær oppmerksom på at de er frivillige, så avtal gjerne dekking av reisekostnader og eventuelt andre kostnader. 

Bli med å arrangere et informasjonsmøte. 

Se på foreningsnett oversikten over førstehjelpsressursene.