Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Trøst i hver maske - trygghet med strikka Lommevenner

Legevakta i Steinkjer har fått over 100 strikka Lommevenner de kan gi barna som kommer til legevakten eller i ambulansen.

Kvinner fra Mære sanitesforening strikket bamser Lommevenn til legevakta

– Nå har vi strikket og levert over 100 trøstebamser til legevakta i Steinkjer, og vi er i gang med å strikke flere, sier Aase Marie Arnøy i Viljen sanitetslag, som
er ett av seks arbeidslag under Mære sanitetslag.

De søte små bamsene er populære, også blant de ansatte, da de ofte ikke har så mye å gi barn som kommer på legevakten eller i ambulansen, og som kan brukes til å trøste dem. Siden januar har 15 Sanitetskvinner i Steinkjer strikket Lommevenner.

– På møtet vårt i januar snakket vi om hva vi kunne gjøre, og da kom ideen opp om å strikke disse små bamsene, eller Lommevenner. Disse brukes til å trøste barn som har det vondt, er redde, eller lei seg når de enten kommer i ambulansen, eller inn på legevakten og akuttmottaket, sier Arnøy.

Oppmuntring i en liten Lommevenn

Ideen kommer opprinnelig fra en dame som jobbet som ambulansepersonell.
– Hun var lei av å blåse opp latekshansker, og tegne på ansikt for å trøste barna, og tenkte at det måtte jo være en annen måte å gi barna en oppmuntring. Vi er ikke alene om å strikke de små bamsene, stadig flere foreninger gjør det. De er artige å strikke. Bamsene må ikke ha harde detaljer, og alt må sys godt fast for at de skal være trygge for barna. Før vi overrakte dem til Legevakta, ble de pakket godt inn, og lagt i fryseren i 48 timer. En kan nesten si at de var steriliserte, fremholder Arnøy.

Har du lyst til å engasjere deg som frivillig i ditt lokalmiljø ta kontakt med din lokalforening.