Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

20 000 matposer fra Orkla til familier som trenger det mest

Orkla og Sanitetskvinnene har igjen delt ut matposer og håp til de mest sårbare familiene i samfunnet. 

- Takket være det gode samarbeidet med Orkla har våre lokalforeninger snart delt ut 20 000 poser til familier som trenger en oppmuntring, og at noen bryr seg. Det sier generalsekretær Malin Stensønes. 

Sanitetskvinnene deler ut matposer fra Orkla

En fredag før sommerferien hadde Sanitetskvinnene besøk av Nilüfer Sahin, Senior Vice President, Corporate Reputation and DE&I Orkla ASA.
Hun roser det arbeidet som #gledesbringerne har gjort.

- Vi er fornøyde med at vi gjennom vårt samarbeid har bidratt til at så mange familier har fått matvarer og produkter som bidrag i det som for mange er en vanskelig hverdag. Norske Kvinners Sanitetsforening når ut til de som trenger det aller mest i store deler av landet, og dette er viktig for oss, påpekte Nilüfer Sahi.

Fortsatt stort behov 

Samarbeidet med Orkla startet under pandemien. Noe som ga rundt 4 000 familier en oppmuntring i en tung koronahverdag. Orkla ga også støtte til aktiviteter som var i tråd med N.K.S. sine verdier, og basert på engasjement og involvering av lokalforeningene.  

Da pandemien var over fortsatte det gode samarbeidet siden behovet er der ennå. Lokalforeninger over hele landet har nå pakket og delt ut mat i samarbeid med aktuelle kommunale etater.

Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå lever 115 000 barn i vedvarende lavinntektsfamilier, og tallene viser ingen reduksjon for denne gruppen barn.

17 000 nett med mat

Før sommeren delte vi ut 17 00 nett med mat og hygieneprodukter, og vi skal dele ut over 1 000 nett før skolestart. Blant annet har Narvik Unge Sanitet søkt om midler og fått 40 000 kroner til innkjøp av Orklaprodukter, som en håndsrekning til barnefamilier nå før skolestart. 

En titt på Forum for saniteskvinner på Facebook så ser vi at det også pakkes i Molde, Åsgårdstrand, Tingelstad, Framnes, Larvik og Sem. Og sikkert mange flere.

Skolestart koster. For familier som allerede står i en krevende hverdag, betyr en pose med mat/hygieneartikler et lite bidrag, som viser at det er noen som tenker på dem, sier generalsekretær Stensønes. Hun legger til at det også vil bli en juleutedeling.

Hjerpetjønn Sanitetsforening pakker matposer fra Orkla til vanskeligstilte familier

Foto: Stian Ormestad/Re-avisa