Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Hva får du for et fastelavnsris?

For oss er det viktig at du som kjøper fastelavnsris vet hva du betaler for. Disse fire forskerne er et resultat av inntektene fra 120.000 fastelavnsris!

Forskere med fastelavnsris

Fastelavn er ikke over ennå, så du har fortsatt mulighet til å kjøpe det fargerike riset som finansierer viktig forskning på kvinners helse, samt gode tilbud som sikrer trygge lokalsamfunn.

Fram til 3. mars (må endres) kan du kjøpe fastelavnsris flere steder i Norge –  eller støtte oss ved å bidra gjennom vår innsamlingsaksjon på Facebook (lenke til innsamlingen), Vipps 0803 eller ved å gi penger via nettsiden (lenke til Støtt oss skjema eller Cornerstone).

30.000 fastelavnsris

30.000 av våre fastelavnsris finansierer et doktorgradsløp over tre år til en forsker. Dette er noe vi er kjempestolte over – og som vi håper du som bidrar enten du binder ris, selger eller kjøper, også er stolt over.

Hva forsker fastelavnsris på?

Til enhver tid har vi gående mellom 30-40 forskningsløp som har formål å tette kunnskapshull på kvinnehelse. Dette gjør Sanitetskvinnene til en av Norges viktigste forskningsaktører på kvinners helse. Disse forskningsprosjektene er en brøkdel av hva våre forskere ved Norges Idrettshøgskole arbeider med:

Therese Fostervold-Mathisen: Therese forsker på ny effektiv behandling for pasienter med bulimi og overspisingslidelser («Fysisk aktivitet og kostholds terapi», FAKT) – implementering i lokale og regionale helsetilbud. Studien er den første av sitt slag, og hun skal nå prøve ut behandlingen i praksis ved helsehus og frisklivssentraler.

Christine Sundgot-Borgen: Christine forsker på forebygging av skjønnhetstyranniet og kroppsmisnøye gjennom en intervensjonsstudie. Bakgrunnen for studiet er å undersøke om det er mulig, gjennom et skolebasert og helsefremmende intervensjonsprogram, å fremme et positivt kroppsbilde og helserelatert livskvalitet blant gutter og jenter på videregående skoler.

Kethe M. Engen: Kethe forsker på en sunn kroppsopplevelse, et intervensjonsprosjekt hvor hun undersøker om et universelt, skolebasert og helsefremmende intervensjonsprogram kan forebygge utvikling av forstyrret spiseatferd og selvrapporterte spiseforstyrrelser blant jenter og gutter på videregående skole. Hennes doktorgradsprosjekt er gjennom ExtraStiftelsen

Jorunn Sundgot-Borgen: Jorunn er professor i fysisk aktivitet og helse ved Norges idrettshøgskole, hvor hun er veileder for både Therese og Kethe. Hun har blant annet arbeidet på Olympiatoppen og ledet ernæringsavdelingen der i flere år. Jorunns forskningsområder er spiseforstyrrelser, vektregulering, menstruasjonsforstyrrelser og beinhelse.