Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Fredrikkeprisen 2015 til Lene Marlin

Det var en stolt og rørt Lene Marlin som lørdag mottok Fredrikkeprisen, hedersprisen til Norske Kvinners Sanitetsforening.

Vinneren av Fredrikkeprisen 2015 Lene Marlin

Psykisk helse

Lene Marlin får prisen fordi hun på en beundringsverdig måte fremmet temaet psykisk helse gjennom å fortelle sin egen historie, for å gi håp og være til hjelp for andre.

– Det er viktig å kjenne at noen bryr seg, spesielt i en tid der man føler seg liten. Livet kan være fint, men det kan også være brutalt. Nå mørket kommer kan det være vanskelig å finne veien ut av det, men det er mulig og det er verdt det. Men en trenger håp om at ting kan endre seg, og livet kan bli bedre. Du må bare holde ut litt til, sa Lene Marlin.

Norske Kvinners Sanitetsforening jobber for et åpent samfunn, uten stigmatisering og hvor kravene som stilles til oss mennesker ikke bidrar til at mennesker faller utenfor eller opplever å miste mestringsfølelse.

Fredrikkeprisen deles årlig ut til personer utenfor organisasjonens egne rekker som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor N.K.S. sitt formål og strategiske områder.

Fredrikkeprisen består av en skulptur av Norske Kvinners Sanitetsforenings grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, et diplom og 100.000 kroner. Pengene er ikke til personlig bruk, men skal gå til et formål innenfor N.K.S. sine arbeidsområder, som prisvinneren velger.

Lene Marlin gir pengene til N.K.S. sitt arbeid med barn og unge.

Gir håp

– Lene Marlin har valgt å bruke rollen som offentlig person og sin status til å fremme temaet psykisk helse. Ved å dele sin egen historie har hun bidratt til å gi andre håp. Hun har på et ærlig, sårt og modig vis brukt egne opplevelser til å gjøre veien bredere, redusere stigma, skam og skyldfølelsen som ofte er en del av sykdomsbildet. At livet fremstår som perfekt, bidrar både til psykisk press, men også til at en psykisk lidelse oppleves ennå vanskeligere, sa organisasjonsleder i Norske Kvinners Sanitetsforening, sa Ellen-Sofie Egeland, da hun overrakte Fredrikkeprisen.

Vær den ene som ser, lød oppfordringen fra prisvinneren.

Se tidligere vinnere av Fredrikkeprisen