Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Nå kommer Doavisa for videregående skole!

Mottakelsen av Doavisa gikk over all forventning og lokallagene har gjort en formidabel jobb med å samle inn penger for å kjøpe inn Doavisa til sin lokale ungdomsskole. I år kommer nyheten mange har etterspurt – en egen doavis for videregående skole!

Elever på videregående skole ser på doavisa

Dette er en doavis

Steinkjer unge kvinners sanitetsforening har i samarbeid med Likestillingssenteret KUN laget en doavis for ungdom på ungdomsskolen. I Doavisa har de løfta tema som kropp, identitet, sex, psykisk helse og andre viktige temaer som kan være litt pinlig og litt vanskelig å snakke om for mange.

Doavisa for videregående skole blir lansert i mai, men allerede nå kan sanitetsforeninger som ønsker å gi et lite kunnskapsløft på sin lokale videregående skoles do, forhåndsbestille doavisa.

Doavisene skal som navnet tilsier henges opp på do. Dette lar den enkelte elev lese Doavisa uforstyrret av medelever. Erfaringene fra pilotrunden i Trøndelag viser at dette var et viktig grep. Ungdommene ga tilbakemelding om at det var fint å kunne lese om temaene i fred for så å kunne diskutere temaene med andre dersom de ønsket det.

Doavis

Hvordan Doavisa når ungdom

Vi har utviklet åtte aviser med ulike temaer og tanken er at de skal rulleres i løpet av året, slik at hver avis henger oppe i cirka seks uker. Det er sanitetsforeningene som har ansvaret for å drifte doavisa, og i samarbeid med skolen bli enige om hvordan de ønsker å gjøre det med rullering av avisa. Om det er sanitetsforeningen som kommer på skolen og bytter ut avisa eller om det er vaktmester eller en annen på skolen som får ansvaret for å gjøre det.

Det er ikke noen bestemt rekkefølge på avisene så skolene velger fritt rekkefølgen og kan på den måten tilpasse tema på doavisene til skolens årshjul.

En doavispakke inneholder:

  • Åtte utgaver av doavisa, med 20 eksemplarer av hver avis.
  • 20 magnetrammer til å henge opp på doene
  • En veileder som gir tips til hvordan sanitetslaget kan gå frem
  • Hvordan skolen kan bruke Doavisa i sitt virke.
  • Informasjonsbrev til foresatte

En pakke vil være tilstrekkelig til å dekke en videregående skole, eventuelt to små.

Doavisa

Hvis det er noe mer du lurer på angående doavisa eller ønsker å bestille, er det bare å sende mail til: doavisa@yahoo.com.