Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Forsvarsministeren hilser landsmøtet med budsjettlekkasje

I går åpnet vårt 52. landsmøte i Tromsø. Dit kom forsvarsminister Bjørn Arild Gram for å hilse møtet. Med seg i bagasjen hadde han en budsjettlekkasje. N.K.S. beredskapsarbeid får doblet din statsstøtte i neste års forsvarsbudsjett.

MalinStenstønes Bjørn Arild Gram

“For en gave å få til landsmøtet! Dette er en stor anerkjennelse av det viktige beredskapsarbeidet våre kvinner gjør i hele Norge.” Det sier generalsekretær i N.K.S. Malin Stensønes. 

Gram berømmet i sin tale Norske Kvinners Sanitetsforenings beredskapsarbeid, og understreket viktigheten av robusthet og beredskap i hele samfunnet i en urolig tid.  

“Det hjelper ikke å satse på forsvaret hvis ikke sivilsamfunnet også er rustet for kriser og konflikt. Med dagens endrete trusselbilde der vi får mer desinformasjon og falske nyheter, er tillit viktigere enn noensinne. Vi i N.K.S. har tillit i befolkningen og 5000 beredskapsfrivillige i hele Norge. Det kommer landet til å trenge fremover, og det skjønner tydeligvis forsvarsministeren også,” sier Stensønes. 

Forsvarsministeren sa i sin tale til landsmøte at økningen er gjort etter en faglig vurdering fordi det er tydelig at N.K.S. arbeid med omsorgsberedskap har et enda større potensiale enn i dag.  

Vi takker for støtten til vårt viktige arbeid.