Image
En mann og kvinne sitter på gulvet, kvinnen er gravid og mannen holder på magen hennes.

Mamma Mia er et kunnskapsbasert program laget for å fremme trivsel og helse i tiden før og etter fødselen.

 
Nå er Mamma Mia endelig tilgjengelig i App Store (iPhone) og Google Play (Android)! For å lage bruker, trykk her.

Det å skulle bli mamma, særlig for første gang, kan sette følelsene i sving mer enn vanlig. Man blir fylt av spørsmål man kanskje ikke har tenkt over før, og når man prøver å finne svar skjønner man fort at de kan avhenge av hvem man spør.

Mamma Mia er laget for å gi deg best mulig kunnskap og støtte i denne tiden. Målet er at du skal føle deg trygg og trives i rollen din. Først under siste del av graviditeten og som nybakt mamma til en fantastisk skapning etterpå.

Derfor er samspill og kommunikasjon mellom deg og barnet i magen, og mellom deg og partneren en viktig del av programmet.

Selv det heter ”lykkelige omstendigheter” er ikke det å være gravid alltid en dans på roser. Kroppen forandrer seg, mange forskjellige hormoner er i sving og naturen tar på en måte over. Derfor lærer du også å takle negative tanker og følelser som kan komme.

Norske Kvinners Sanitetsforening har finansiert utviklingen av Mamma Mia og målet er at programmet skal bli tilgjengelig for alle som venter barn.

Mor- og barnehelse har alltid vært viktig for Norske Kvinners Sanitetsforening. Derfor gir vi Mamma Mia helt gratis til alle gravide og nybakte mødre i Norge.

Slik er programmet bygget opp

Mamma Mia bygger på forskning innen psykologi, graviditet og barneoppdragelse og på Personlig forandringspsykologi (Personal Change Psychology). Alle komponentene og teknikkene i Mamma Mia har dokumentert god effekt.

Du melder deg på ved å oppgi e-postadresse. Programmet vil deretter kontakte deg via e-post, hver gang en ny programdag er klar for deg. Du vil bruke ca. 10-15 minutter per gang.

Mamma Mia følger deg fra du er mellom uke 21 til 25 i svangerskapet og til babyen er 6 måneder gammel.

Mamma Mia har tre ulike «rom» som besøkes hver gang:

  • Barnerommet handler det om barnet i magen og hvordan dere helt fra starten kan bli kjent med den lille.
  • Foreldrerommet dreier det seg om parforholdet. Om hvordan dere kan styrke og støtte hverandre.
  • Mitt eget rom er det dine egne tanker og følelser som er i sentrum.
Kvalitetssikret og faglig forankret

Mamma Mia er basert på forskning og klinisk erfaring innen spedbarns helse og psykisk helse, og tilbyr kvalitetssikret informasjon som er faglig forankret. Tilbakemeldinger fra gravide og nybakte mødre har stått sentralt i utviklingen av programmet. Et av målene er å bidra til å hindre barseldepresjon.

Mamma Mia er laget av Changetech AS i samarbeid med Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP). Norske Kvinners Sanitetsforening har lisens til programmet og har gjennom flere år støttet utviklingen av programmet økonomisk med midler fra Scheiblers Stiftelse og egne fond.


Er du helsepersonell og ønsker å formidle informasjon om Mamma Mia til dine pasienter, så kan du laste ned vår plakat og flyer her: