Hjem
I front for kvinners helse -
gode og trygge liv for alle

Vårt arbeid
Kvinnehelse
Kvinner i sårbare livssituasjoner, som voldsutsatte og innvandrede kvinner trenger mer støtte og oppfølging, og det trengs mer forskning på kvinnehelse. Vi setter kvinnehelse på agendaen og jobber for likeverdige helsetjenester.
Trygge lokalsamfunn
Beredskap handler om å være forberedt. Når ulykken skjer hjelper vi med å ta ansvar for hus, mat og omsorg, ta vare på evakuerte, pårørende og redningsmannskaper. I tillegg har vi fokus på forebyggende aktiviteter og førstehjelp, for dette er også beredskap.
Støtt oss
Sammen skaper vi en bedre fremtid for andre. Støtt vårt arbeid for bedre kvinners helse og trygge lokalsamfunn. Akkurat nå kan du kjøpe et digitalt fastelavnsris og støtte forskning på kvinnehelse.
Siste nytt
Image

HPV hjemmetest kan bidra til at flere unngår livmorhalskreft
Kreftregisteret ber Sanitetskvinnene om hjelp til å spre nyheten om den nye HPV hjemmetesten. HPV-viruset kan føre til kreft i livmorhalsen, og kvinner anbefales derfor å teste minst hvert femte år. Men ikke alle gjør det.
Les mer
Image

Bidrar til tryggere hverdager for eldre hjemmeboende
Eldre er blant de mest sårbare i møte med brann. Derfor inviterer Sanitetskvinnene, sammen med brannvesenet, til trygghetstreff over hele landet – hvor eldre får kunnskap og enkle råd som kan forebygge brann i hjemmet.
Les mer
Image

Bedre helse for kvinner på jobb kan spare samfunnet milliarder
1. april ble det publisert en ny offentlig utredning som belyser kvinners arbeidshelse.
Les mer
Finn din lokalforening
550 lokalforeninger har med seg 44.000 medlemmer til å engasjere frivillige, drive beredskapsarbeid i kriser eller ulykker og sette i gang aktiviteter lokalt. Hver lokalforening har sitt eget styre og tilbyr ulike aktiviteter i sitt nærområde.
Finner du ingen lokalforening i nærheten av deg, ta kontakt med fylkesleder i det aktuelle fylket.