Vi jobber for at barn og unge skal få omsorg, gode opplevelser og få delta på lik linje med andre. Sanitetskvinnene har mange spennende aktiviteter for frivillige som ønsker å gjøre en forskjell for både barn og ungdom. 

Lesevenn, Dig In og Sisterhood er noen av våre aktiviteter som er rettet mot barn og unge. Lesevenn er høytlesning for å styrke barns språkutvikling og Dig In hjelper ungdom som bor alene med å få gode matvaner. Sisterhood er jentegrupper som fokuserer på å styrke jenters selvbilde, samt bidra til at jentene får et godt og trygt nettverk. I tillegg kommer en lang rekke tiltak i regi av våre 650 lokalforeninger som spenner fra ferieleirer til skolefrokoster og frukt og grønt. Sanitetskvinnene arrangerer også aktiviteter for barn bosatt på asylmottak.

Vi har også muligheten til å hjelpe de som har tøffe hverdager og fortjener et friminutt fra hverdagen. «Min dag i dag» er drømmedager for barn og unge mellom 3 og 18 år som har det vanskelig over tid. En håndsrekning er et tilbud som skal bidra til at alle barn får delta på lik linje og er et samarbeid med Egmont Fonden. Hvert år deler Sanitetskvinnene ut millionbeløp, til blant annet utstyr som barn og unge trenger til skole eller fritidsaktiviteter, som en håndsrekning til barn og unge som på grunn av sin økonomiske situasjon sliter sosialt, helsemessig og med skolearbeidet. Sanitetskvinnene har hvert år en kampanje til inntekt for barn og unge gjennom salg av maiblomster. 

En Sanitetskvinne leser høyt for fire barn

Mange barn og unge savner voksenkontakt og sliter med språkmestring. Gjennom Sanitetskvinnenes prosjekt «Lesevenn», bidrar vi til styrking av barns språkutvikling og behov for trygge rollemodeller.

To jenter som holder oppe hendene sine med tekst skrevet "jeg liker deg" på hendene

Unge jenter trenger et fristed fra omverdens press og forventninger, der de i fellesskap med jevnaldrende kan finne trygghet til å være seg selv. Norske Kvinners Sanitetsforening har derfor etablert «Sisterhood – nettverksgrupper for unge jenter».

lager mat

Med «Dig In – smart mat for ungdom» vil Sanitetskvinnene lokalt hjelpe ungdom som bor alene til å få smarte matvaner, lage næringsrike, smakfulle måltider, gi praktiske råd for å mestre alenetilværelsen og ikke minst, tilpasse dette med et stramt budsjett.

Jente som leker og koser seg i et basseng.

Min dag i dag er et tilbud til barn mellom 3 og 18 år som har det vanskelig over tid. Det finnes ulike grunner til hvorfor barn har det vanskelig, og Sanitetskvinnene ønsker å gi barna gode opplevelser som kan gjøre de tunge dagene lettere.

En gjeng unge fotballgutter har en gruppeklem på fotballbanen.

Hvert år deler Sanitetskvinnene ut millionbeløp i samarbeid med Egmont Fonden som en håndsrekning til barn og unge som på grunn av sin økonomiske situasjon sliter sosialt, helsemessig eller med skolearbeidet. 

Lapper som henger på en snor med teksten #jeglikerdeg, og tekst fra ulike personer. Ene lappen står det "Du er god nok akkurat som du er <3"

Unge opplever i dag et konstant og usunt press på kropp og utseende som kan ha alvorlige konsekvenser for deres fysiske og psykiske helse. Derfor tar Sanitetskvinnene kampen mot skjønnhetstyranniet.