Image
Mamma Mia app forsiden

Mamma Mia er et forskningsbasert selvhjelpsprogram som fremmer trivsel og helse for mor, barn og partner i tiden før og etter fødselen. 

 
Nå er Mamma Mia endelig tilgjengelig i App Store (iPhone) og Google Play (Android)! 

Det å skulle bli mamma, særlig for første gang, kan sette følelsene i sving mer enn vanlig. Man blir fylt av spørsmål man kanskje ikke har tenkt over før, og når man prøver å finne svar skjønner man fort at de kan avhenge av hvem man spør.

Mamma Mia er laget for å gi deg best mulig kunnskap og støtte i denne tiden. Målet er at du skal føle deg trygg og trives i rollen din. Derfor er samspill og kommunikasjon mellom deg og barnet i magen, og mellom deg og partneren en viktig del av programmet.

Selv om det heter ”lykkelige omstendigheter” er ikke det å være gravid alltid en dans på roser. Kroppen forandrer seg, mange forskjellige hormoner er i sving og naturen tar på en måte over. Derfor lærer du også å takle negative tanker og følelser som kan komme.

Slik er programmet bygget opp

Mamma Mia bygger på forskning innen psykologi, graviditet og barneoppdragelse og på Personlig forandringspsykologi. Alle komponentene og teknikkene i Mamma Mia har dokumentert god effekt.

Du melder deg på ved å laste ned programmet i App-store eller Google-Play. Programmet vil deretter sende deg varslinger for hver gang en ny sesjon er klar for deg. En sesjon tar ca. 10-15 minutter per gang.

Mamma Mia er bygget opp av 44 sesjoner. Alle sesjonene har forskjellig innhold og følger forløpet i graviditeten og tiden etter fødsel. Mamma Mia følger deg fra du er i graviditetsuke 21 og til babyen er 6 måneder gammel, med 16 sesjoner før fødsel og 28 etter fødsel. Man kan melde seg på når som helst i denne perioden.

Mamma Mia har tre ulike «rom» som besøkes hver gang:

  • Barnerommet handler det om barnet i magen og hvordan dere helt fra starten kan bli kjent med den lille.
  • Foreldrerommet dreier det seg om parforholdet. Om hvordan dere kan styrke og støtte hverandre. Appen har også et eget spor for dem som ikke har en partner å støtte seg til.
  • Mitt eget rom er det dine egne tanker og følelser som er i sentrum.
Kvalitetssikret og faglig forankret

Utviklingen av Mamma Mia har foregått over 10 år. Programmet er basert på forskning og klinisk erfaring innen psykisk helse hos gravide og nybakte mødre, og forskning på spedbarnshelse. Tilbakemeldinger fra gravide og nybakte mødre har stått sentralt i utviklingen av programmet.

Mamma Mia er utviklet av Changetech i samarbeid med Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) og Norske Kvinners Sanitetsforening. Utviklingen er støttet med midler fra Stiftelsen Dam, Scheiblers Stiftelse og Egmont Fonden.

Programmet leveres på oppdrag fra Helsedirektoratet, er anbefalt til alle gravide og nybakte mødre, samt godkjent som «Trygg Helseapp». Når du bruker appen kan ikke opplysningene du gir knyttes til deg som person. 

Er du helsepersonell og ønsker å formidle informasjon om Mamma Mia til dine pasienter, så kan du laste ned vår flyer her:

Mamma Mia flyer (570.21 KB)