Linda Glenne

Da Linda Glenne tok over bedriften etter sin mor i Holmestrand, ble alle ansatte meldt inn i den lokale sanitetsforeningen. – Frivilligheten er superviktig og vi må engasjere oss, sier hun.

Linda Glenne (47) er et kjent fjes i Holmestrand og hun er opptatt av å bygge gode lokalsamfunn. I mange år drev hun er butikk med dameklær og hudpleie. Da hun tok over driften etter sin mor, ble alle ansatte meldt inn i Holmestrand sanitetsforening. – Jeg ble selv oppfordret til å bli medlem, men kjente på at jeg ikke hadde tid til å engasjere meg ved siden av en travel jobb og små barn på hjemmebane. Men det var viktig å bli medlem og bidra med det jeg kunne, sier hun.

Det endte opp med at alle ansatte ble med. – Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger. Det er viktig å engasjere seg for lokalsamfunnet. Jeg er opptatt av å skape gode møteplasser der vi kan se hverandre «i øya» og det er sanitetsforeningen gode på. Etter hvert som jeg får bedre tid, ønsker jeg å engasjere meg mer som frivillig.

Nå er hun involvert i planleggingen av 110-års jubileet til Holmestrand sanitetsforening i oktober. For arrangementer er noe Linda kan. Tilbake i finanskrisen i 2005 måtte hun tenke nytt og etablerte det som ble kalt «Carisma-show». – Hun samarbeidet med tidligere supermodell Anette Stai og det hun kaller «kortreiste mannekenger» fra Holmestrand i alle aldre og størrelser.  – Vi hadde to show i året over en ti-års periode. Det var lange ventelister og mange kjente underholdere, legger Lina til. 

LInda Glenne er ikke redd for å stå foran store forsamlinger. Nå skal hun bistå Holmestrand sanitetsforeningen med 110-års jubileet.
Linda Glenne er ikke redd for å stå foran store forsamlinger. Nå skal hun bistå Holmestrand sanitetsforeningen med 110-års jubileet.

Ved fastelavn solgte de fastelavnsris i butikken til inntekt til Sanitetskvinnenes forskningsarbeid innen kvinnehelse. På våren ble det solgt Maiblomster til inntekt for arbeidet for barn og unge. I dag jobber hun i en møbelbedrift i Drammen.

Hun oppfordrer andre bedriftseiere til å gjøre det samme. – Det å støtte den lokale frivilligheten betyr så mye, se bare på alt som skjer nå i forbindelse med de ukrainske flyktningene. Og det å støtte Sanitetskvinnene gir et godt omdømme, avslutter hun.

Ønsker din bedrift å bidra? Ta kontakt med liv.wang@sanitetskvinnene.no