
Grete Herlofson har vært generalsekretær i Sanitetskvinnene i en periode med fokus på vekst, synlighet og utvikling av organisasjonen. – Hun forlater en skute som er i svært god stand. Sanitetskvinnene er i dag en relevant og fremoverlent samfunnsaktør med 43 000 medlemmer, sier Bjørnstad.
Herlofson ble ansatt med et viktig mål om å snu en synkende trend i medlemstall. Siden 2015 har organisasjonen jobbet hardt for å bli dagsaktuelle med et tydelig samfunnsoppdrag innen kvinnehelse og folkehelse. I 2021 ble arbeidet kåret med Frivillighetsprisen. Tidligere har de vunnet både Bergesenprisen, YS sin likestillingspris og Samfunnsikkerhetsprisen.
– Jeg er så inderlig takknemlig for den reisen jeg har fått være med på. Å få lede en organisasjon i rivende utvikling, og en snuoperasjon sammen med landsstyret og ansatte, frivillige og medlemmer har vært en fryd hver dag, sier Herlofson.
Sanitetskvinnene jobber for å fremme kvinners helse og livsvilkår, gode oppvekstsvilkår og trygge lokalsamfunn. Gjennom pandemien har de frivillige stått for et betydelig bidrag bl.a. med praktisk tilrettelegging av vaksineringen. I 2021 fylte organisasjonen 125 år. – Jeg har med stolthet fått representere en organisasjon som viser sin samfunnsrelevans og utvikler seg i tråd med tiden. Tusen takk til dere alle, for innsatsvilje, samarbeid og lettbenthet. Jeg er så imponert over hva vi sammen har skapt, og gleder meg til å følge organisasjonen videre, legger Herlofson til.
Herlofson ble ansatt i en åremålsstilling i desember 2014 og fratrer 31. mai 2022, som er organisasjonens grunnlegger, Fredrikke Marie Qvam sin fødselsdag. – Da er ringen på mange måter sluttet. Fredrikke vil alltid være mitt viktigste forbilde for kvinnehelse og likestilling, avslutter hun.