fire jenter med ryggen til danner hjerte med hendene

Norske Kvinners Sanitetsforening har fått innvilget 6 ekspress-prosjekter fra Stiftelsen Dam. Prosjektene har et særlig fokus på å motvirke de negative konsekvensene av pandemien for (sårbare) barn og unge, samt eldre. Gratulerer til vinnerne og takk til de foreningene som søkte, men som ikke fikk gjennomslag i denne omgang!

Disse prosjektene har fått støtte:

Kajakktreff for ungdom

Sjøtun sanitetsforening (foregår i Troms og Finnmark)

Prosjektet skal være en "døråpner" for den fantastiske naturen i Troms gjennom lek, gode naturopplevelser og en møteplass for unge til å finne turvenner i egen alder. Et særlig fokus vil være å få sårbare unge som er pårørende til kreftsyke til å delta. DNT Ung står for det faglige og sanitetsforeningen står for det sosiale.

Høstferietilbud til NORA-kvinner med barn

Drammen sanitetsforening (foregår i Viken)

Målet er å bidra til at fattige barnefamilier i NORA, ressursgruppe for kvinner så har gått eller går gjennom et komplisert relasjonsbrudd, skal få en innholdsrik og meningsfull høstferie og gi barna gode minner. Deltakerne skal dra på hyttetur med én overnatting på Ballklubbhytta i Drammen der det blir servert måltider og drikke, spiller spill, arrangerer leker, gåturer m.m.

Friluftsopplevelser for sårbare barn

Sjøtun sanitetsforening (foregår i Troms og Finnmark)

Dette er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og sanitetsforeningen, slik at unge tilknyttet Bymisjonen skal få muligheten til å reise på sommerferie, på helgeturer eller forsøke seg på friluftsturer. Det blir telttur, ulike vannsportsaktiviteter med fokus på grunnkurs i kajakk, men også fjelltur, fisking, felles måltider, lek og moro.

Sisterhood-grupper for skoleåret 2021/22

Østensjø sanitetsforening (foregår i Oslo)

Østensjø sanitetsforening samarbeider med bydel Frogner om aktiviteten Sisterhood. Fire sanitetskvinner er opplært som ledere i Sisterhood-metodikken og skal holde Sisterhood-grupper med fokus på å gi jenter selvtillit, samt få dem til å føle seg trygge sammen med andre de ikke kjenner. Midlene skal brukes til blant annet aktiviteter og reise for deltakerne.

Skolbakken Lekeplass

Marhaug og Botn Sanitetsforening (foregår i Norland)

Marhaug og Botn sanitetsforening har allerede oppgradert den lokale lekeplassen med fotballmål, klatrejungel, sitteplasser og grillplass. Nå blir det nytt huskestativet ved hjelp av frivillig arbeid for å grave, støpe og montere. Dette vil samle familier i bygda og hjelpe til å normalisere kontakten igjen, når samfunnet gradvis åpnes opp.

Trivselskvelder for de eldre i bygda

Hopen sanitetsforening (foregår i Møre og Romsdal)

De eldste i bygda har hatt mange ensomme dager, uker og måneder på grunn av koronarestriksjonene. Nå ønsker foreningen å gjøre noe ekstra for målgruppen og invitere til kveldsmat på spisestedet i bygda, ha underholdning med quiz og sang gjennom våren og høsten 2021.