Instruktør Elisabeth Flo Simonsen og Besta

«Besta, er du med?» klinger det på nordfjorddialekt når Elisabeth Simonsen Flo leder an til trimøkter. De to trener i stua i Stryn med rundt 150 kvinner og menn som er med via skjermen. Få treningstilbud kan skilte med så mange deltakere!

Besta, Ingrid Muri Simonsen (83), lot seg ikke be to ganger da barnebarnet Elisabeth Simonsen Flo (26) satte i gang den digitale trimmen i fjor høst. Elisabeth er utdannet gruppeinstruktør med en bachelorgrad i folkehelse og livsstilsendring og trengte noe å holde på med da hun reiste hjem til Stryn på grunn av koronapandemien.

– Sanitetskvinnene var i gang med å tilby ulike aktiviteter på Facebook-siden «Fellesskap for seniorer» og dette gratis trimtilbudet passa perfekt inn der. Det er mange digitale trimtilbud for folk der ute, men få som er tilpasset eldre, sier Elisabeth.

Instruktør Elisabeth og "Besta" viser at trim er moro og bra for publikum på Facebook.
Triminstruktør Elisabeth foran Besta på "gymmen" i stua!

Treningen er hver tirsdag og torsdag kl. 10.00. Til og med på Skjærtorsdag var det trening med nesten like mange med som det pleier å være. Sanitetskvinnene har ansvar for «Fellesskap for seniorer» og er takknemlige for god økonomisk støtte fra samarbeidspartner Orkla Norge.

Besta Ingrid ble med for å vise at det går helt fint å henge med i øvelsene selv med høy alder.

– Det er fint å kunne være med å vise øvelsene. Det føles godt å bli i bedre form, og jeg gleder meg til hver økt, sier Ingrid.

Profilbilde Trimdeltaker Åse Nygård

Treningsgjengen er en blanding av en fast skare og de som slenger seg med av og til. Åse Nygård (65) fra Trondheim er med så ofte hun kan.

– Jeg er nylig pensjonert og sliter med "frozen shoulders", så treningen tilpasser jeg etter det jeg greier. Det er fin oppbygging av øktene med rolig oppvarming, så pulsøvelser etterfulgt av styrke, balanse og uttøying til slutt. Elisabeth er en dyktig instruktør som minner oss på både å tilpasse og gjøre øvelsene riktig! Et flott tilbud, melder hun.

Digitalt fellesskap

Godt med trim, klarer å følge med hele tiden. Fått mye bedre balanse!

Du er flink og inspirerende. Takk! Blir litt svett. Heldigvis!

Takk for nå! Henger godt med på alle øvelsene. Er spesielt glad for dette opplegget nå når treningssenteret er stengt.  

Det hagler inn av hundrevis av lovord i kommentarfeltet etter trimmen. Og Elisabeth responderer på dem alle! Og om noen har spørsmål, blir de besvart.

– Med dagens smittevernsituasjon må vi tenke nytt rundt det å trene og det å være sammen. Mange opplever en stabilitet med trimmen i en uforutsigbar hverdag. Og når vi ikke kan møtes fysisk, så kan vi møtes på denne måten. Dette er bra både for den fysiske og den psykiske helsa, sier hun.

Profilbilde Trimdeltaker Torhild Eliassen

Barnesykepleier Torhild Eliassen (66) fra Tromsø er også med. – Jeg liker å holde meg i form, men er ingen treningssenter-person. Derfor passer dette perfekt for meg. Og å kunne gjøre det når det passer meg, hvis ikke kan jeg se direktesendingen, sier hun.

PS! Elisabeth får ofte spørsmålet om hun er i slekt med de berømte fotballbrødrene med samme navn. – Nei, vi er ikke i slekt. Det er mange sprekinger med navnet Flo som kommer fra Stryn, ler Elisabeth.

Trimtilbudet vil i første omgang ut mai måned. Bli med du også!