mai bil

Mange har gode minner om den fargerike blomsten som høytidelig ble festet på grillen på bilen. Ikke mange biler har grill nå til dags, men dagens Maiblomst er tilpasset dagens biler. Og den er akkurat slik du husker den fra da du var barn!

Etter noen års fravær relanserte Sanitetskvinnene bilblomsten i 2017 år i retrodesign med bedre kvalitet og tilpasset dagens biler. Bilblomsten er 16 cm i papp med plast midtdel og selges til kr. 100,-. Den kan også festes på barnevogner, sykler, sparkesykler og rullatorer. Inntektene fra salget går til aktiviteter for barn og unge. I 2021 er det spesielt fokus på å gi støtte til fritidsaktiviteter for barn som lever i familier med vedvarende lav inntekt. 115 000 barn lever med barnefattigdom og antallet har økt som følge av koronapandemien. 

Kjøp en maiblomst til bilen her – og pynt den til 17. mai!

«Alle» vil ha bilblomsten i designet de husker fra de var barn, og responsen tyder på at blomsten har vært savnet. 36 000 bilblomster er nå solgt rundt om i hele landet. I år er det begrenset med barnetog som følge av pandemien, men du kan pynte bilen eller et annet fremkomstmiddel og markere feiringen av nasjonaldagen helt smittefritt.  

Maiblomsten i fire utgaver

I tillegg til Bilblomsten selges også Sanitetskvinnene Maiblomsten i tre andre utgaver: krans, nål, pin og bilblomst. Til tross for pandemien selger fortsatt våre lokalforeninger Maiblomster i hele Norge i perioden 24. april til 17. mai. Se oversikten over utsalgssteder her eller ta kontakt med din lokale sanitetsforening. På grunn av pandemien er det også nytt at Maiblomstpakken og bilblomsten selges i vår nyopprettede nettbutikk

 
maiblomsten banner
Maiblomstpakken og bilblomsten kan du kjøpe i nettbutikken

Ønsker du ikke å kjøpe Maiblomster med fortsatt bidra til å motvirke barnefattigdom i Norge? Vipps 200 kr eller valgfritt beløp til 40297. Din gave utgjør en forskjell, tusen takk! 

Det var svenske Beda Hallberg (1869–1945) som kom på ideen med å samle inn penger til gode formål ved å selge små jakkemerker, og i 1907 laget hun den første Maiblomsten i Göteborg. I 1908 ble Maiblomsten introdusert i Norge på et arrangement på Akershus festning der Beda Hallberg var gjest, og i 1909 startet Norske Kvinners Sanitetsforening opp med salget i Norge. Den første tiden gikk inntektene til kampen mot tuberkulose, men de senere år har inntektene gått til barn og unge i ditt lokalmiljø.