Sanitetskvinnene har mange beredskapsfrivillige som hjelper til med årets influensavaksinering. En nyttig test før koronavaksineringen!

Rut Sollien i Nannestad sier at det ikke har vært problemer med å få tak i sanitetskvinner til å være med, og 14 damer har stilt opp i tre dager i Nannestadhallen. Kari Sandaker er en av de som gjør en innsats, og passet på at alle ventet 20 minutter etter vaksinen. 

Roald Flem Rinvik ble møtt av Astrid Holter under influensavaksineringa i Nannestad. Det er første gangen han tar vaksinen. - Jeg følte meg veldig godt ivaretatt og fikk utdelt munnbind og håndsprit av Astrid da jeg kom. Jeg vet at saniteten er en stå-på organisasjon som bidrar med mye samfunnsnyttig arbeid og tenker på fastelavn hver gang jeg ser logoen deres.

I Sarpsborg har 63 damer som stiller opp i fire dager, og har delt opp dagene i 2-3 skift. Det har ikke vært problem å få noen til å stille opp, sier Mai Britt Løken, som er fylkesleder og leder av gruppa i Sarpsborg. Det samme sier Anne Grethe Stræte i Åsnes, der 30 sanitetskvinner har stilt opp over fire dager. 

Image
Influensavaksinering
Influensavaksinering i Sarpsborg
Generalprøve før neste års koronavaksinering

Anne Line Gjersum er helsesykepleier og ansvarlig fore vaksineringa i Nannestad kommune. – Vi ser på denne vaksineringa som en viktig generalprøve før neste års koronavaksinering. Jeg er så glad for at vi kan samarbeide med Omsorgsberedskapsgruppa, de er veldig flinke og engasjerte. 

- Vi som jobber med influensavaksinasjon har gjennom flere år hørt om godt samarbeid lokalt mellom frivillige organisasjoner og kommunene i forbindelse med den årlige influensavaksinasjonen. Gitt den spesielle situasjonen vi står i nå, er det viktig å fortsette slikt samarbeid. Vi har oppfordret kommunene til å inngå avtaler om samarbeid med frivillige organisasjoner som Sanitetskvinnene for å få hjelp, sier Kjersti Rydland, farmasøyt ved Avdeling for smittevern og vaksine i Folkehelseinstituttet 
 

Image
Sarpsborg


Vi har hatt ulike oppgaver i forbindelse med vaksineringa, sier May Britt Buhaug som er ansvarlig for Omsorgsberedskap i N.K.S. Det kan være å passe på 1-meters avstand, registrering, betaling, og utdeling av munnbind. Vi håper så mange som mulig er klare for neste års vaksinering, avslutter May Britt Buhaug. Og takker sanitetskvinner i Nannestad, Åsnes, Sarpsborg, Lier, Mosjøen, Snåsa, Skaun, Hornindal, Orkland, Ørland, Surnadal, Asker, Skjervøy, Gjerdrum og Halden og mange flere steder som stiller opp og bidrar til tryggere lokalsamfunn.

Image
Nordfjordeid
Influensavaksinering på Nordfjordeid

 Du kan lese mer om vårt beredskapsarbeid til Sanitetskvinne her: https://sanitetskvinnene.no/omsorgsberedskap-bli-frivillig