En eldre kvinne leser en barnebok for to små gutter

I over 100 år har Sanitetskvinnene solgt Maiblomster til inntekt for kvinner og barns livsvilkår. De senere årene har inntektene gått til tilbud og aktiviteter for barn og unge.

På grunn av koronasituasjonen selger vi Maiblomsten på forskjellige måter. Mange lokalforeninger sender maiblomst til de som ønsker å kjøpe i posten, leverer på døra, eller har samarbeid med lokale bedrifter som kan selge for dem. Det er så bra, ikke minst inspirerende, å se sanitetskvinner rundt i hele Norge stå på! I tillegg fokuserer vi i år på en "digital kampanje", hvor det er mulig å støtte arbeidet for barn og unge, men da i form av donasjoner.

Høytlesning i egen stue

I år kan du få høytlesning hjemme i egen stue, av Ole André Sivertsen! Sivertsen er forfatter og leser høyt fra egen bok: "Skatten på Kokosøya", som er en del av serien "På eventyr med kaptein Skrekk". Fram til 15. mai kan dine barn, barnebarn eller andre, bli lest høyt for av selveste forfatteren av boka! Høytlesningen er delt opp i åtte deler.

Trykk på linken, sett deg sammen med barn eller barnebarn, og lev deg inn i historien til kaptein Skrekk! https://vimeo.com/showcase/6936509

I en normal hverdag

Det er viktig å lese høyt for de små, og Sanitetskvinnene ønsker å formidle hvor viktig det er å lese høyt for barn – selv de som er i skolealder og har lært å lese litt selv. Vi har derfor en aktivitet knyttet til høytlesing for barn i en normal situasjon. Gjennom «lesevenn» møtes sanitetskvinner i hele landet ca. en gang i uken og leser høyt til barn i barnehager, barneskoler, SFO og på biblioteker. Lesevenn får støtte av Egmont Fonden i Danmark, som hjelper oss å nå ut til flest mulige barn med blant annet morsomme og relevante bøker.

Noen av lokalforeningene samarbeider vanligvis med lokale pensjonister, som både har tid og glede av å tilbringe noen timer med barna. Det blir rapportert stor gjensynsglede fra både publikum og leseren. Lesevenn er også en aktivitet hvor barna knytter bånd med en voksen som ikke er foreldre, får språktrening og kulturforståelse.

Flere studier utenfor Norges grenser viser til at barn som blir lest høyt til har større språkferdigheter og forståelse, enn de som går glipp av høytlesing. Vi ønsker å sette dette på dagsorden, og hjelpe at barna får best mulig start på både livet og skolegangen.

Kjøp Maiblomst – støtt vårt arbeid for barn og unge. 

Ta kontakt med din nærmeste lokalforening, ved å søke i vår lokalforeningsvelger.  

Les her dersom du ønsker å lære mer om Lesevenn, eller bli frivillig.

Vil du støtte Sanitetskvinnenes arbeid for barn og unge? Vipps ønsket beløp til Vipps: 40297

For å vise at du støtter vårt arbeid, bruk vår maiblomst-profilramme på din Facebook. 

Banner til Facebook med ulike typer maiblomster