Danseglede på sykehjem

Takket være Oppegård og Ski sanitetsforening kunne beboerne på Greverud svinge seg i valsen, og dele gode fellesopplevelser, til tross for koronaen.  En ting er sikkert: Musikk, og dans er en livsglede som ikke har noe alder.

– Dette er et helt fantastisk tiltak, sier kulturansvarlig ved Greverud sykehjem, Thea Enger.
Hun takket Sanitetskvinnene både for underholdningen og for sjokoladen som sykehjemmet fikk.

Populært tiltak

Enger opplyser at de har en del aktiviteter for de eldre, men at det nå i disse korona-tider er tilbudet blitt begrenset på grunn av smittefare. Tirsdagens hagekonsert var et kjærkomment tilbud.
– For at alle skal få gleden av dette tilbudet fra Sanitetskvinnene, så holdes konserten først i den ene hagen før vi går over til den andre, fremholder kulturansvarlig Thea Enger.

For oss som var så heldige å få bli med, var det vanskelig å si hvem som smilte mest: Sola eller de eldre.

For med Hans Arne Arntsen på gitar og med go’låter fra de gylne tider, ble det liv og røre på hagehellene.

Vellykket

– Dette er et veldig vellykket arrangement, som også er godt forberedt. På forhånd får vi utdelt sangtekster som gjør at alle kan synge med. Og da slipper vi at noen plystrer en annen melodi enn den vi synger, sier Helge Johan Størkersen (84), med et lurt smil.

– Jeg så du du var utpå og tok deg en svingom?

– Ja, når jeg var yngre og var på dans, måtte jeg ha med meg to skjorter, slik at jeg hadde et ekstra skift utpå kvelden, sier Helge, som innrømmer at musikk og dans er noe de kunne hatt mye oftere.

Danseglede på sykehjem
På Greverud sykehjem fikk beboerne en privatkonsert og svingt seg på denne vakre vårdagen!
En lang tradisjon

– Å arrangere denne type tilbud for de eldre er en tradisjon som går langt tilbake i foreningens historie. Mange av dem som bor på hjemmet er fra vårt nærmiljø. Dette er noe vi gjør en gang i året for flere av sykehjemmene i Oppegård og Ski. Vi bruker Hans Arne Arntsen siden han leverer kvalitet, og vet hva de eldre ønsker å høre. Han er flink til å få med seg beboerne til å bli med å synge, eller ta en dans, sier leder i Sissel Jacobsen i Oppegård og Ski sanitetsforening.

Hun opplyser at dette er et arrangement som vanligvis holdes inne, men at det ikke lar seg gjøre nå på grunn av korona-viruset og smitterestriksjoner fra helsemyndighetene.
– Vanligvis pleier vi også og ha servering av bløtkake, legger Sissel til.

I stedet for å avlyse et populært tilbud, måtte Sanitetskvinnene snu seg rundt og tenke nytt.
– Vi tenkte at da kan vi jo holde det ute, sier Jacobsen.

Været var nok enige med Sanitetskvinnene, og viste seg fra sin beste side.
– Vi var heldige, ikke alle aprildager er så fine som den dagen vi har hatt i dag, sier leder Sissel Jacobsen i Oppegård og Ski sanitetsforening.