Bilde av Aslaug Fjordholm

Aslaug Fjordholm fra Sandnes sanitetsforening, er blant de mange frivillige som bemanner Frivillighetens koronalinje. Vi har tatt en liten prat med henne for å høre hvorfor folk ringer inn, og hva de spør eller ønsker å snakke om.

Aslaug Fjordholm tok først utdanning som sykepleier, men videreutdannet seg til å bli psykiatrisk sykepleier. Det har hun vært i 48 år, hvor de siste 15 årene ble tilbrakt som sjefssykepleier ved N.K.S. Jæren DPS. Nå er hun pensjonert, og kan bidra med sin kunnskap og erfaring gjennom Frivillighetens koronalinje.

Hvordan hørte du om Frivillighetens koronalinje?

– Jeg sitter i ledelsen i omsorgsberedskapsgruppen til Sandnes sanitetsforening, og hørte om Frivillighetens koronalinje fra N.K.S. Tidligere har vi i omsorgsberedskapsgruppen reist rundt til eldresentre og dagavdelinger for å informere om de mest vanlige sykdommene eldre over 70 år kan få, og hvordan en kan redde liv ved å ringe 1-1-3 gjennom prosjektet «Sammen redder vi Liv». Derfor var det helt naturlig at jeg, og fem andre i beredskapsgruppen vår, ble med som frivillige her, sier Aslaug Fjordholm og fortsetter:

– Fra Sandnes er vi blant annet fire sykepleiere som svarer når du ringer – så vi har mye kunnskap og erfaring innen helse.

Hva slags spørsmål får du, hva er det folk vil vite?

– Det kan være alt mulig. Noen ringer fordi de er redde og alene, andre lurer på hvordan koronaviruset smitter. I går hadde vi blant annet en mann som ringte, som var nylig enkemann, og han hadde reagert på informasjonen som hadde blitt formidlet under Debatten på torsdag. Da vi hadde snakket en stund, virket han tryggere og var glad for at han hadde kommet gjennom og fikk snakket med meg, forteller Fjordholm og fortsetter:

– Han var også veldig glad for at jeg hadde psykiatrisk bakgrunn. Det er mange som trenger noen som kan lytte og høre på det de har å si, eller det de lurer på. Slik får de løftet av en bør fra sine skuldre. De jeg har snakket med er veldig takknemlige for å ha snakket med en av oss, og jeg merker at de føler seg tryggere etter samtalen vår.

Hva er din oppfordring til andre der ute som lurer på noe med koronaviruset?

– Ikke vær redd for å ta kontakt med oss gjennom Frivillighetens koronalinje. Vi svarer så godt vi kan, og vi får daglige rapporter om endringer og nye regler fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, avslutter Fjordholm.

Fjordholm har hatt flere vakter siden oppstarten av Frivillighetens koronalinje i forrige uke, og vil stå klar ved telefonen også denne helgen. Tusen takk for at du stiller opp når krisen rammer!

Frivillighetens koronalinje er åpen hver dag, også i helgene, fra kl. 09.00-15.00. Ring 23 12 00 80 hvis du har spørsmål om korona.