Ulsteinvik SF mottar Dørsjøprisen 2020

-Kjekt å bli satt pris på, og vi skal bruke pengene godt, lovet Lena Løseth og JeevithaEdward fra Ulsteinvik sanitetsforening, da de ble tildelt Dørsjø-prisen

Foreningen får prisen for sin innsats for integrering og inkludering.
Ulsteinvik er en kommune med 8 555 innbyggere, der over 1 400 av dem har innvandrerbakgrunn fra mer enn 70 land. I tillegg har kommunen de siste 18 årene huset asylsøkere ved Søre Sunnmøre asylmottak.

-Sanitetsforeningen har på en forbilledlig måte jobbet for å integrere, både bosatte innvandrerkvinner og beboere ved asylmottaket, i sanitetsforeningen og i lokalsamfunnet. Språkvenn-kvinnene involveres i tradisjonelle aktiviteter som fastelavnsbinding og julebakst, samt at de inviteres med på møter med andre medlemmer i lokalforeningen og på store nasjonale arenaer i organisasjonen, sa organisasjonsleder i Norske Kvinners Sanitetsforening, Ellen-Sofie Egeland, da hun fredag overrakte prisen, som består av et flott diplom og 10 000 kroner.

Alle er med

På Språkvenn-samlingene så er det mange varierte aktiviteter som bidrar til språkutvikling.  Viktige stikkord er relasjonsbygging og helse, aerobic-trening, dans, kosekvelder, førstehjelpskurs og temaer som tar opp kvinnehelse. Bare for å nevne noen. Og ikke minst oppfordres kvinnene til å være samfunnsengasjerte, som det å delta på 8. mars arrangementer.

-Vi er stolte og ydmyke av måten dere bidrar til å gjøre Sanitetskvinnene til en stadig bedre og mer relevant organisasjon for hele befolkningen i landet vårt. Så vet vi at Språkvenn-arbeidet deres går over i en ny og spennende og litt utfordrende fase, nå som asylmottaket dessverre er lagt ned. Vi håper at prisen på 10 000 kroner vil være et godt tilskudd til å videreutvikle aktivitetene deres, fremholdt organisasjonsleder Ellen-Sofie Egeland.
 

Jon og Unni Dørsjøs Minnefond ble opprettet i 1999 for å hedre sanitetskvinnenes arbeid for eldre og/eller barn av innvandrere i Norge. Den ble utdelt for første gang i 2001 til tydelige aktører innen integreringsfeltet.  Tidligere mottaker er blant annet Shabana Rehman. Siden 2016 tildeles den ikke lenger enkeltpersoner, men til sanitetsforeninger som har gjort en fremragende innsats for inkludering i sitt lokalsamfunn. Klinga sanitetsforening mottok den i 2016, videre er den tildelt sanitetsforeningene Drevsjø og Nannestad, samt Ørland sanitetslag.