nks babysokker

Ekstraordinære situasjoner bringer mennesker nærmere hverandre og kan føre til et positivt resultat!

I 1946 ble hele 70 727 barn født i Norge, det høyeste antallet fødte noen gang. Mange setter dette i sammenheng med "gledesvåren" i 1945 og fornyet optimisme etter mange mørke krigsår. Graviditetsgraden etter 11. september steg kraftig, som det også gjorde etter New Yorks 9. november 1965-blackout.

I løpet av disse turbulente koronatider er det ikke mye vi kan gjøre for å endre dagens situasjon. Vi kan se fram til tiden når vi kan legge alt dette bak oss, når vi kan fortsette å gjøre de dagligdagse tingene vi nå savner. La oss forberede oss til «gledesvinteren» som følge av koronasituasjonen våren 2020. Norske Kvinners Sanitetsforening setter i gang en strikkedugnad, bruk tiden hjemme på å strikke sokker til nyfødte barn. Del bildene av babysokker du har laget på Facebook eller på Instagram ved å bruke hashtag #NKSbabysokker og #Sanitetskvinnene.

Du kan sende sokkene til N.K.S. sentralt ved adresse:

Norske Kvinners Sanitetsforening, Kirkegata 15, 0153 Oslo 

Sanitetskvinner over hele landet vil sørge for at sokkene når ut til de nyfødte. Mange steder vil også sanitetskvinner besøke familier med nyfødte etter de kommer hjem fra sykehus, og kan levere sokkene da.