Sandrine og Deividas på VM i dans

– Deividas og Sandrine jobber hardt hver dag med idretten sin og ønsker å satse mer, men blir kun stoppet av økonomien, forteller Sandrines mor, Tina Bergskaug.

Egmont Fonden har siden 2014 hatt et samarbeid med Sanitetskvinnene om «En håndsrekning». Sandrine Bergskaug og Deividas Sankalas har mottatt økonomisk hjelp via denne ordningen, og har allerede vært med i både nasjonale og internasjonale mesterskap innen sportsdans.

Over ti prosent av alle barn mellom 0 og 18 år bor i husholdninger med vedvarende lavinntekt. Dette tilsvarer over 100.000 barn i Norge. Siden 2014 har Sanitetskvinnene og Egmont Fonden støttet om lag 2000 barn og unge som trenger økonomisk støtte til skole/læring, fritidsaktiviteter og relevante utstyr.

Tango for to!

I sommer deltok Sandrine og Deividas på NM i Stavanger. De klarte å danse seg til 2. plass, og ble kun slått av et eldre par. Kort tid etter fikk de invitasjon fra Norges danseforbund om at de var tatt ut til landslaget, og mest sannsynligvis skulle reise til to verdensmesterskap i høst: et i Ankara og et i Riga.

Tidlig i desember danset de i WDSF World Open, og klarte å klatre helt til 11. plass, i tillegg til å ha blitt norgesmestere i 10 dans i Bergen den 23. november.

– Støtten barna har fått betyr alt for de og deres utvikling. Vi er så enormt takknemlig for støtten, sier Bergskaug og fortsetter:

– Sportsdans er en kostbar sport, og for oss er vi avhengig av hjelp siden jeg er alenemor for Sandrine.

Sandrine og Deividas danser i VM
Disse to ungdommene har lagt mye arbeid bak denne elegante fremføringen som de viste under VM i Riga i år.

Sanitetskvinnene har støttet Sandrine Bergskaug siden 2016 via ordningen En håndsrekning som er finansiert av Egmont Fonden. Sandrines partner, Deividas Sankalas, har mottatt støtte fra Sanitetskvinnene fra og med i år, gjennom samme ordning.

Fredag 13. desember reiste de til Riga for å danse i verdensmesterskapet i standard. Der var de kun noen poeng unna fra å delta i kvartfinalen.

– Det har vært en kjempeflott opplevelse for ungene, melder Sandrines mor, Tina Bergskaug.

Les mer om En hånsrekning og Egmont Fonden her.

Se Sandrine og Deividas danse vals under VM i Riga her: