En gruppe sanitetskvinner med TV-aksjonens t-sjorte står på til inntekt for Care Norge

Da Sanitetskvinnene og Care Norge inngikk en samarbeidsavtale tidligere i år, var det stor jubel blant landets sanitetskvinner. Det står ikke på kreativiteten når det gjelder å samle inn penger til gode formål!

20. oktober vil mange tusen frivillige banke på dører rundt om i hele landet. Alle innsamlede midler går til CARE sitt arbeid for kvinners rettigheter i Niger, Den demokratiske republikken Kongo, Mali, Burundi, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Flere lokalforeninger har skapt sin egen lille vri på hvordan de vil støtte CARE og TV-aksjonen «Nå er det hennes tur.» Her varierer det mellom å samle inn penger fra de som vil gå en spesiell Kløvertur, eller om det er basar og café med inntekt til TV-aksjonen. Flere av dem som lager egne arrangementer til inntekt for TV-aksjonen skal likevel gå som bøssebærer søndag 20. oktober.

Hva gjør sanitetsforeningene?

Hammerfest sanitetsforening arrangerer familiekafe, som finner sted 19. oktober. En slags oppvarming til neste dag for flere tusen skal gå med bøsser. Her vil all overskudd gå til TV-aksjonen

Åkra sanitetsforening inviterer til søndagsmiddag på selve TV-aksjonsdagen – da kan en få kjøpt seg et godt måltid før en går ut med bøsser. Da får du gjort to gode gjerninger på en og samme dag siden overskuddet her vil også gå til TV-aksjonen.

Rogaland fylkesstyre inviterte til Kløvertur fra Hellvik til Egersund, hvor deltagerne betalte 50kr hver, hvor alle pengene går til TV-aksjonen. Både voksne og barn deltok, med en pause underveis med vafler, saft og kaffe. Med om lag 50 voksne og mange barn satser vi på at de fikk samlet inn en del penger til Care Norge.

voksne og barn på tur
NKS Rogaland fikk med seg både barn og voksne på Kløverturen for Care Norge!

Dalsgrenda sanitetsforening holdt kafé til inntekt for TV-aksjonen, og selv om de måtte konkurrere med både fint høstvær og VM i friidrett, så møtte det opp en god del folk som ville tilbringe ettermiddagen med dem.

– På ca. to timer fikk vi inn en god del penger, hvor vi vil donere nesten 7500 kroner til Care Norge, sier leder av Dalsgrenda sanitetsforening, Helena Stien.

Tre damer som gjør klar kafe med kaker
Tre blide og flinke sanitetskvinner fra Dalsgrenda sanitetsforening står på for å samle inn penger til Care Norge!