Larvik sanitetsforening holder opp diplom fra Årets prosjekt

Det å kunne sykle er miljøvennlig, helsefremmende og sosialt. Larvik sanitetsforening startet med sykkelopplæring for minoritetskvinner i 2018, og har dermed vunnet prisen Årets prosjekt, vi gratulerer!

Det å sykle tar de fleste av oss som en selvfølge. Men en del voksne innvandrere kommer fra land hvor det ikke er så vanlig å lære seg å sykle. Og når vi lærer våre barn hvordan de skal sykle, går ofte barn med minoritetsbakgrunn glipp av denne sosiale og fysiske lek og å bruke sykkel som framkomstmiddel.

Stor sykkelentusiasme

Larvik sanitetsforening stiller med både sykler og hjelm til de som vil lære seg å sykle. Nå som flere av innbyggerne i Larvik har fått høre om prosjektet, har de donert sykler de selv ikke trenger lengre, skriver Mathilde Kaupang i Østlands-Posten. Slik kan de nye sykkelentusiastene opprettholde den treningen de fikk fra lokalforeningen, og bruke sykkelen som et transportmiddel!

Image
Deltagerne på sykkelkurs i Larvik
Som perler på en snor - her ser vi noen av Larviks nye syklister!

– Dette er det mest spenstige vi har funnet på, og det har vært utrolig morsomt. Da er det også gøy at blant 650 foreninger i landet og 41.000 medlemmer er det vi som fikk pris for årets prosjekt, sier leder i Larvik Sanitetsforening Ellen Midtvik til Østlands-Posten.

Lokalforeningen søker om midler til flere ulike prosjekter og aktiviteter jevnt og trutt, fra både IMDi og UDI, som gir økonomisk støtte til arbeid med kvinner og integreringstiltak for dem som er bosatt ved et asylmottak.

Midtvik forteller videre at tilbudet har blitt populært, og at de nye damene som kommer innom på møtene deres raskt melder seg til å bli opplært i sykling. Det er dessverre ikke flere kurs nå i høst, men de starter opp for fullt til våren!

Les hele intervjuet Larvik sanitetsforening hadde med Østlands-Posten her.

Krysset av for alle kriteriene

For å kunne vinne Årets prosjekt, så er det en del kriterier prosjektet må oppfylle før det blir tatt med til evaluering. Prosjektet må være tilegnet foreninger, medlemmer og ikke-medlemmer, være tilknyttet strategisk plan og ett eller flere av våre nasjonale satsningsområder. Prosjektet må gjennomføres på frivillig basis, være nyskapende og er et eksempel til etterfølgelse.

Image
Sykkelkurset har en pause
Mye sykling krever energi, da er det godt med en liten pause for så å komme seg tilbake på sykkelen med en gang.

Alle disse kriteriene oppfylte Larvik sanitetsforenings prosjekt: Sykkelopplæring for minoritetskvinner! Sykkelopplæringen er en del av deres tilbud for minoritetskvinner. I ytterste konsekvens vil mangel på sykkelopplæring bety at noen barn av innvandrerforeldre blir ekskludert fra sosial og fysisk lek med de andre barna i gata. Larvik sanitetsforening har sett dette behovet, og tilbyr nå en populær og hyggelig aktivitet som har skapt god synlighet i lokalsamfunnet.

Vi gratulerer, og fortsett med slike kreative og nyttige aktiviteter!