Tre sanitetskvinner verver medlemmer utenfor butikken.

Hvert fylke har allerede delt ut tittelen som Årets fylkesverver, men tittelen som den nasjonale «superververen» var det Jevnaker sanitetsforening som fortjente i år!

Det er ingen nominasjon til kategorien som Årets verver, vinneren er den lokalforeningen som prosentvis har vervet flest nye medlemmer, og minst 10 medlemmer. Mange lokalforeninger har vervet mange som en del av det nasjonale prosjektet «Snu Trenden». De to andre lokalforeningene som var på topp 3-lista var Egersund sanitetsforening (vinneren av Årets forening), og Drag sanitetsforening i Nordland.

Bilde av diplom og blomster til årets verver
Gratulerer til Jevnaker sanitetsforening som "Årets verver"!
Hvordan klarte de det?

– For kort tid siden så det ut til at sanitetsforeningen kom til å bli lagt ned, noe som ville gå ut over tilbudet de har til den eldre befolkningen i Jevnaker på grunn av tap av verdier, forteller leder Bodil Haugen.

Det fant ikke datteren til Haugen, Line Barø, og flere andre sanitetskvinner seg i, og tok i et tak for å verve flere medlemmer. De startet da en aktiv vervekampanje, som de ennå holder på med, for å passe på foreningen sin. Nå er de ofte å se ute på torget, med nystekte vafler og aktivt verving.

– Etter å ha hørt på mamma og hvordan det stod til med sanitetsforeningen, snakket jeg og min søster om hva vi kunne gjøre for å redde den. Vi har begge et godt nettverk her i Jevnaker, og vi tenkte «kanskje er det mulig å få liv i foreningen igjen,» forteller Line Barø.

Da søstrene startet vervekampanjen var Barø leder i hjemmetjenesten på Jevnaker, og holdt «miniforedrag» for de ansatte om hvem Sanitetskvinnene var, og hvordan det stod til med den lokale sanitetsforeningen. Hun tok med seg vervekuponger og begynte å verve. Det samme gjorde søsteren på sin arbeidsplass.

Jevnaker SF sin vervestand
Vaffelsteking og verving av nye medlemmer? Ja takk!

Siden den gang har Barø og de andre nye, men aktive, medlemmene i Jevnaker sanitetsforening fått handlet inn roll-ups og andre produkter for å kunne markedsføre lokalforeningen. På denne måten har de vært synlige i byen og har jevnlig stilt opp i sentrum med stand.

– I år har vi også solgt maiblomster som jeg ikke tror har blitt solgt i Jevnaker på veldig lenge. Vi ble utsolgt for bilblomster, så til neste år blir det dobbelt opp! Sier Barø.

I slutten av oktober skal sanitetsforeningen delta på innbyggerfesten i Jevnaker, som er en fest for å ønske nye innbygger velkommen. Her blir det også mulig å kunne verve flere! Med nytt liv i lokalforeningen, er det også muligheter å få til noen basisaktiviteter. Line og tre andre fra foreningen skal til Gjøvik til uken, for å lære av andre lokalforeninger.

– Flaks for mamma at hun har to døtre i helsetjenesten med store nettverk, sier Barø og ler.

De klarte å redde sanitetsforeningen, hvis midler nå går til allmenne formål for eldre på det lokale sykehjemmet. De har blant annet donert 50.000 kroner til pårørendegruppen til de eldre som bor der.

Hvordan kan din forening vinne?

Ønsker du at din lokalforening skal bli kåret som Årets verver til neste år? Da er det bare å hive seg rundt og melde inn så mange dere klarer innen utgangen av 2019! Husk det er halv pris på alle typer medlemskap, bortsett fra bedriftsmedlemsskap, fra nå og ut hele 2019. Kanskje din forening vinner prisen som Årets verver til neste år?

Gratulerer til Jevnaker, de andre på topp 3, og lykke til med videre verving!