Styret i Kvinesdal SF holder opp seierskaken!

Leder av Kvinesdal sanitetsforening ville gjøre noe spesielt til feiringen av 100 års jubileet. 100 medlemmer, kunne de klare det mon tro?

Hvor mange medlemmer har dere fått inn hittil i år?

– Nå har vi fått 101 nye medlemmer i år, sier leder av Kvinesdal sanitetsforening, Wenche Stokkeland, og fortsetter:

– Medlemmene får 1 smil (sjokoladen) for hvert nye medlem de har vervet. Men for å få sjokoladen, så må de komme på møtene for å få «gevinsten» sin, sier Stokkeland.

– Jeg fikk 12 smil en gang, skyter nestleder, Anne Elisabeth Sindland, inn og ler.

Hva inspirerte dere til å ha denne vervedugnaden?

– 29. mars i år fylte vi 100 år, og jeg tenkte at dette måtte vi markere utover å feire de 100 årene vi har vært tilstede i bygda. «Klarer vi å verve 100 nye medlemmer», tenkte jeg. Hvorfor ikke? Vi måtte prøve! Jeg har siden da vært på Sørlandsradioen og nærradioen og fortalt lytterne om sanitetsforeningen og hva vi gjør for lokalsamfunnet. Jeg sa også at det vi ønsket oss i bursdagsgave var nye medlemmer, så 1 medlem har vært 1 gave, forteller Stokkeland.

Kvinesdal sanitetsforening har for tiden 334 medlemmer, som utgjør litt over 5% av Kvinesdals innbyggere. Det høres ut som om de har en god del flere å kunne verve, i det tempoet de har holdt på i år!

– Egentlig så tror jeg at vi har hatt flere folk her inne på sanitetshuset enn det vi har lov til, fortsetter hun.

Mange av medlemmene i Kvinesdal sanitetsforening deltok på feiringen.
Kvinesdal sanitetsforening måte såklart feire 100 medlemmer - og på dagen fikk de også inn et par ekstra! Gratulerer!

Har dere et nytt mål for hvor mange dere skal verve i 2020?

– Vi er tross alt en liten bygd, men vi har virkelig plass til flere. Jeg tror likevel ikke at vi blir like intensive som vi har vært i år, folk skygger kanskje litt vekk når de ser oss i gatene etter dette året, sier Stokkeland og ler.

– Mange er redde for at de må gjøre noe når de blir medlem, men vi sier at det ikke er nødvendig. Økonomisk støtte hjelper masse og alle pengene går tilbake til lokalsamfunnet, sier Stokkeland.

Hva er deres beste vervetips for andre lokalforeninger?

– Mitt aller beste tips er å tørre å spørre, og spør personlig, sier Stokkeland.

– Hadde det ikke vært fordi jeg ble spurt, så hadde det nok tatt enda lengre tid før jeg ble medlem, sier Randi Reppen, som nå er styremedlem i lokalforeningen.

– Ikke langt fra alle i Kvinesdal vet om oss nå, med tanke på hvor mange arrangementer vi er med på eller som vi arrangerer selv. Synlighet senker terskelen for å spørre om noen vil bli medlem, forteller Stokkeland.

Kvinesdal sanitetsforening er med på både midtsommersfester, bygdedager og andre store lokale arrangement. Om de stiller med mat eller bistår å hjelpe eldre ved sykehjemmet til å komme seg til sentrum. I tillegg er de synlige med egen Facebook-side, og har vervet medlemmer via bruk av messenger og utdeling av brosjyrer når de stiller på de ulike arrangementene.

Når dere da har fått nye medlemmer, hvordan tas disse imot?

– Vi sender et eget velkomstbrev til de nye medlemmene, med litt mer informasjon om hva vi gjør her i Kvinesdal og aktivitetskalender for året dersom de ønsker å være aktive. Som medlem av sanitetsforeningen får man også leie lokalet her til dåp, konfirmasjon eller bursdager til en billig penge, forteller Stokkeland.

Kløvertur-gjengen i Kvinesdal
I Kvinesdal har de blant annet kløvertur- og beredskapsgruppe for dem som vil bli aktive medlemmer. Her er kløvertur-gjengen!