Sykepleiestudenter viser førstehjelpsopplæring til medlemmer.

N.K.S. Vestfold markerte Sanitetens uke med godt oppmøte på åpent møte i Horten 26. september med fokus på den nasjonale førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv».

Fylkesleder i Vestfold Ingrid Jevne Schmidt ønsket alle velkommen og sa hvor viktig det var at nesten 60 deltagere hadde samlet seg for å lære enkel førstehjelp for eldre.

Deltagerne lærte å kjenne symptomene på akutt og alvorlig sykdom som hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertestans og hva de selv kan gjøre i en nødsituasjon.

Mottoet for førstehjelpsdugnaden er «Ikke vent og se – ring 113» og målet er å senke terskelen for å ringe 113.

– Jeg måtte ringe 113 i fjor da naboen min ble plutselig syk, sa en av de deltagerne og fortsette: Det var ikke så skummelt som jeg hadde trodd.

Sanitetskvinnenes prosjektleder for førstehjelp, Pernille Næss, holdt foredrag om livsviktig kunnskap om hva man skal se etter og gjøre i en nødsituasjon. Hun sa det er viktig at man kjenner til at det kan være ulike symptomer på akutt og alvorlig sykdom hos kvinner og menn og at eldre kan ha vagere symptomer enn yngre.

Fire sykepleierstudenter fra Universitetet i Sørøst-Norge var tilstede for å undervise i hjerte- og lungeredning. Alle fikk muligheten til å øve seg på mini Anne-dukker og stille noen spørsmål.

Etter førstehjelpsopplæring var det noen fra TV-aksjonen NRK som presenterte årets TV aksjonen som er et samarbeid mellom Sanitetskvinnene og CARE.

Les mer om Sanitetskvinnenes førstehjelpsdugnad her.