Russen leser for barna på Jessheim bibliotek

Lørdag 4. mai var det felles salgsdag for maiblomsten og flere lokalforeninger rundt omkring i Norge gjennomførte også en lesedugnad for barn og unge.

Lesedugnaden den 4. mai var en del av Sanitetskvinnenes arbeid for å gi barn og unge en god oppvekst. Ullensaker Sanitetsforening og Frognerparken Sanitetsforening var blant de mange lokalforeningene som markerte dagen på en spesiell måte.  

Russen leste for barna 

Ullensaker Sanitetsforening inviterte russen til å lese for barna på Jessheim og på Kløfta. Tilbudet ble tatt godt imot på begge stedene.  

På Jessheim var det en spent gjeng av nysgjerrige småtroll som spisset ørene. At selveste russen skulle lese var ekstra spennende for de minste.

Image
Russen leser for guttene på Jessheim bibliotek
Russen sørget for en hyggelig stund som mange satte pris på.

De fremmøtte fikk høre tradisjonelle eventyr som historien om Bukkene Bruse og Geitekillingen som kunne telle til ti, men de ble også kjent med moderne barnebøker i løpet av lesestunden.

Image
Høytlesning på Jessheim
Eventyrene gleder både store og små

Russen fikk god kontakt med det nysgjerrige publikumet, og engasjerte barna med bøker ved å vise bildene i boka og snakke med dramatiske stemmer. 

Sjørøvereventyr i Frognerparken

Frognerparken sanitetsforening inviterte Ole André Sivertsen, som kanskje er best kjent som tidligere programleder for NRK Newton, til å lese høyt fra boken sin Kaptein Skrekk som kom ut tidligere i år.

Image
Høytlesning for barn i Frognerparken
Barnebokforfatter Ole André Sivertsen skapte god stemning.

Det var 25 forventningsfulle barn som møtte opp for høytlesningen, og barna frydet seg over ablegøyene til den elleville sjørøverkapteinen!

 
Høytlesning styrker barns utvikling

Høytlesning har mange positive effekter, som blant annet styrker utviklingen av talespråk og gir bedre lese- og skriveferdigheter.

Sanitetskvinnene har derfor et helårstilbud som heter Lesevenn som er høytlesning for barn utført av våre frivillige i samarbeid med skolefritidsordning, barnehage, eller det lokale biblioteket.

Image
Leservenn lurøy

Ønsker du å bli lesevenn, eller ønsker du å starte med Lesevenn i ditt lokalmiljø?

Her finner du mer informasjon.