baby med strikket sokker

I Norge fødes det over 55 000 babyer hvert år. Sanitetskvinnene rundt om i landet ønsker å gi de små en gave som varmer i form av hjemmestrikkede ullsokker.

Sanitetskvinnene jobber for at barn og unge skal få omsorg, gode opplevelser og få delta på lik linje med andre. I dag er det mange lokalforeninger som sørger for at hjemmestrikkede babysokker blir overlevert ut i gaver til helsestasjoner, fødestue ved sykehus, hjemmebesøk hos familier eller på seksukers kontroll rundt omkring i Norge.

Resultatet er at foreldre av nyfødte har gleden av å få levert eksklusivt håndarbeid til barna sine. Sokkene er unike med noen som er spesialdesignet med trekløveren på eller med andre forskjellige mønster på.

Medlemmer som har vært med på utdelingen av sokker til takknemlige foreldre omtaler dette som en flott hendelse som gir dem en følelse av å ha vært med på noe som betyr noe for andre.

Det å sørge for varmt og strikket tøy er en lange tradisjon blant Sanitetskvinnene. I dag er det også flere lokalforeninger som strikker babysokker til foreldre med minoritetsbakgrunn og flyktninger som en varm velkomst til våre nye verdensborgere.